Pentru utilizarea acestui site optimclima.ro, este necesar sa cititi si sa acceptati acesti termeni si conditii in totalitate. Vizitarea in continuare a site-ului  presupune ca sunteti in totalitate de acord cu termenii si conditiile de utilizare.

Continutul tuturor paginilor magazinului online optimclima.ro sunt proprietatea societatii Ecoterm Optim Clima SRL.

Termenii si conditiile din cadrul acestui website sunt în conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor (persoane fizice) în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, conform OG 21/1992 privind protecția consumatorilor.  Prezentele acte normative nu se aplică persoanelor juridice.

Ecoterm Optim Clima SRL îşi asumă dreptul de a aduce modificări asupra conţinutului site-ului, modificări de structură, accesabilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, poate limita accesul la anumite părţi din site, sau facilităţi, precum şi accesul anumitor IP-uri, fără a trimite notificări către utilizatori sau terţe persoane.

 Informaţiile prezentate pe site-ul  optimclima.ro au caracter informativ şi pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunţare prealabilă. Fotografiile produselor au un caracter informativ iar nuanțele nu corespundin totalitate, acestea putand varia în funcție de display-ul folosit de dvs pentru vizualizare. În cazul neclarităţilor/confuziilor se încurajează comunicarea cu magazinul, prin intermediul mijloacelor puse la dispoziţie. Vor fi excluse din site sau ignorate păreri sau adresări ce conţin injurii sau un limbaj neadecvat. Produsele disponibile pentru cumpărare sunt noi și vor fi însoțite de factura fiscală, conform legislației în vigoare, în momentul livrării.

Toate materialele (incluzand fara limitari articole, texte, imagini, banner-ele, logo-uri, design, etc) continute in acest site sunt protejate de legile copyright-ului si ale dreptului de autor. Ele nu pot fi reproduse, copiate distribuite, vandute, transmise sau publicate fara acordul scris al societatii noastre Ecoterm Optim Clima SRL.

a)Este interzisa copierea, distributia, transmiterea, publicarea, reproducerea, crearea unui document derivat din orice informatie sau serviciu, obtinute de pe sau prin intermediul site-ului.

b)Este interzisa modificarea oricarei informatii (atat text cat si foto sau video) continute in paginile site-ului. Materialele oferite spre descarcare (download) nu pot fi multiplicate si utilizate in scopuri comerciale. Aceste materiale sunt  informative si sunt destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale.

c)Este interzisa postarea unor texte sau imagini explicite cu caracter injurios, insidios, sexual, politic sau care fac trimitere sau dau loc la interpretari de acest gen. Pentru orice intrebari sau solicitari de folosire a materialelor de pe acest website va rugam sa ne contactati la contact@optimclima.ro

 Contul si utilizarea acestuia

Pentru a  efectua o comandă, solicitam sa te înregistrezi pe site creând un cont  sau te poți loga cu datele de înregistrare daca ai deja unul.

Crearea unui cont pe site-ul nostru l necesita completarea de catre dumneavoastra a unui formular de inscriere in care vor fi trecute cateva date personale obligatorii. Aceste date vor fi clare, complete si vor putea fi actualizate ori de cate ori este nevoie din contul creat de dvs.

Ne rezervam dreptul de a restrictiona accesul pe site sau la anumite sectiuni ale site-ului in cazul in care informatiile furnizate de un membru/partener se dovedesc a fi false, incomplete, neclare sau neactualizate.

Toate informatiile furnizate precum si mesajele private sunt confidentiale si vor fi dezvaluite doar compartimentelor sau persoanelor catre care se adreseaza, exceptie facand cazurile in care se incalca legea. Acestea sunt necesare si vor fi folosite strict pentru efectuarea vanzarii online a produselor, nu vor fi folosite pentru a va transmite alte oferte, cu  serviciile si produsele companiei  noastre fara acordul dvs.

Site-ul optimclima.ro poate utiliza tehnologii care ne permit colectarea anumitor informatii cu caracter tehnic despre dvs: adresa de internet, sistemul de operare folosit, tipul browser-ului. Toate aceste informatii colectate prin intermediul site-ului au scopul de a ajuta la imbunatatirea serviciilor oferite de site.

Aveti dreptul sa solicitati gratuit, informarea, actualizarea, stergerea sau neprelucrarea datelor dumneavoastra personale printr-o cerere scrisa trimisa la adresa de e-mail contact@optimclima.ro. Operatorul se obliga sa raspunda solicitarii dumneavoastra in maxim 15 zile de la data primirii cererii.

CUMPARAREA ONLINE A PRODUSELOR

Prevederile prezentului contract la distanta se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturilor consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.  Societatea noastra  accepta incheierea contractelor la distanta prin mijloace electronice si se obliga astfel sa repecte legislatia aplicabila incheierii, validitatii si efectelor juridice ale acestor contracte.
In cuprinsul prezentului document  termeni folositi cu majuscule vor avea, intelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: reprezinta  orice persoana care viziteaza si/sau interactioneaza cu site-ul nostru:optimclima.ro

VANZATOR: Ecoterm Optim Clima SRL cu sediul in municipiul IASI, Bld. Nicolae Iorga nr. 6, Bl. 903 A, Parter, tara România, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J22/1863/2019, C.I.F. RO41138826, SI
CUMPARATOR: Orice persoana fizica sau persoana juridica care plaseaza o comanda in magazinul nostru optimclima.ro, care a acceptat termenii si conditiile prezentului contract la distanta.
Prin  magazinul nostru online optimclima.ro,  sunt puse la dispozitia cumparatorilor spre vanzare produse care pot avea mai multe statusuri de disponibilitate si partial se pot vedea fizic in magazinele de prezentare sau de desfacere.
Paginile web ale societatii includ informatii sub forma de text, imagini, preturi, softuri, baze de date, logo-uri, promotii, oferte, animatii, filme, etc ce compun site-ul optimclima.ro.

BUNURI: produse puse la dispozitia cumparatorului spre vanzare de catre vanzator prin intermediul magazinului online: optimclima.ro.

COMANDA ONLINE: comunicare virtuala dintre vanzator si cumparator prin care cumparatorul intentioneaza sa achizitioneze bunuri de la vanzator, pe care acesta din urma este de acord sa le livreze iar cumparatorul este de acord sa le plateasca.

Pentru produsele care nu se afla in stocul curent de marfa si care au statusul “disponibil la comanda” vanzatorul le poate comanda, dar timpul de livrare pentru astfel de comenzi depaseste termenul normal de livrare de 1 – 5 zile. Livrarea produselor aduse la comanda se va face in termen de 7-15 zile lucratoare sau cel transmis de catre vanzator dupa efectuarea precomenzii.

COMANDA CONFIRMATA: comanda efectuata online prin intermediul magazinului optimclima.ro, de catre un cumparator ale carui date de identificare si detalii cu privire la comanda sa, au fost confirmate telefonic ca urmare a contactului dintre acesta si operatorul serviciului suport clienti.


CLIENT NOU: Client care intentioneaza sa achizitioneze produse din magazinul online pentru prima data si care necesita o validare a datelor de identificare. Daca clientul este nou, vanzatorul isi asuma acceptarea comenzii din partea cumparatorului numai in momentul in care exista o confirmare telefonica sau prin email. Odata lansata comanda online cumparatorul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic) precum si cu modul de operare al vanzatorului.

Orice comanda confirmata implica vanzatorul si consumatorul persoana fizica intr-un contract la distanţă.
Contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între Ecoterm Optim Clima in calitate de vanzator şi un consumator – cumparator, în cadrul prezentului sistem de vânzare organizat de către societate, utilizand în mod exclusiv, înainte şi la încheierea acestui contract, tehnica de comunicaţie la distanţă cuprinsa in magazinul online optimclima.ro.

Momentul încheierii contractului la distanţă cu persoana fizica, respectiv, al incheierii contractului de vanzare cu persoana juridica, îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa.

Obligatii ale vanzatorului:

Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului, in mod gratuit, informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale pentru a atinge finalitatea mentionata in comanda online.
Continutul publicat in magazinul virtual, are caracter orientativ si sunt informatii despre produsele comercializate de acesta cat si alte date considerate  ca fiind de interes pentru CUMPARATORI. Ecoter optim Clima  este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra magazinului sau virtual, respectiv asupra marcilor, designului, functionalitatilor site-ului, imagini si specificatii tehnice. Caracteristicile produselor si documentatia tehnica aferenta acestora, prezentate pe site sunt puse la dispozitie de catre producatori si furnizori iar Ecoterm Optim Clima ofera suportul tehnic pentru afisarea lor.

Vanzatorul intreprinde demersuri in mod constant pentru a prezenta informatii cat mai corecte si relevante pentru produsele oferite spre vanzare. Daca preturile sau alte informatii despre produs au fost afisate gresit ne alocam dreptul a nu onora comanda si de a anunta clientul in legatura cu eroarea intervenita daca livrarea nu s-a efectuat.
Imaginile produselor sunt afisate in magazinul virtual cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate. La solicitarea si cu acordul consumatorului, Societatea  poate sugera/recomanda cumparatorului  achizitionarea altui produs de o calitate şi la un preţ echivalente cu cel  solicitat in prima comanda.  Comanda initiala se considera anulata la data confirmarii comenzii produsului/produselor ce inlocuiesc produsul initial.Preturile produselor sunt actualizate zilnic. Pretul produsului comandat este cel afisat la data plasarii comenzii. Promotiile sunt valabile pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul virtual in limitele stocurilor disponibile.

Ecoterm Optim Clima  nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de informatiile publicate in magazinul virtual din erori ce nu-i apartin. Societatea isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie din magazinul virtual fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului. Comunicarea cu magazinul virtual se face din momentul interactiunii, prin publicarea opiniilor cu privire la produsele si serviciileoferite, prin intermediul formularului de contact disponibil, prin intermediul adresei de email contact@optimclima.ro  si/sau telefonic la 0770 265 814. Ecoterm Optim Clima isi rezerva dreptul de a contacta vizitatorul magazinului virtual pe email sau telefonic daca in urma interactiunii cu site-ul acesta completeaza datele de identificare, datele de contact si solicita in mod expres orice tip de informatie disponibila.

Dreptul de proprietate intelectuala

Insemnele grafice, denumirile, marcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului si a companiei Ecoterm Optim Clima) sunt proprietatea Ecoterm Optim Clima SRL si nu pot fi preluate si/sau folosite fara acordul prealabil scris al proprietarului. Utilizatorul nu va copia, distribui, prelua, publica in scop comercial nici o informatie continuta de magazinul virtual Ecoterm Optim Clima, fara acordul prealabil scris al titularului site-ului. Orice modificare neautorizata a site-ului este interzisa.

Termeni si conditii de publicare a opiniilor referitoare la produse

Ne rezervam dreptul de a nu publica opinii care contin un limbaj injurios sau defaimator, critici la adresa altor clienti care au postat mesaje anterioare. Ne rezervam dreptul de a nu publica pe site pareri sau intrebari cu privire la stoc si disponibilitate produs, pret, livrare si alte detalii. Pentru astfel de solicitari va rugam sa folositi formularul de contact Ne rezervam dreptul de a nu publica mesaje care fac referire la produsele si ofertele altor companii, persoane de contact sau orice legatura catre acestea (adresa site web, adresa de email, date de contact, adresa fizica, etc). Ne rezervam dreptul de a nu publica opinii ce induc in eroare in mod intentionat clientul, opinii rauvoitoare, false sau care sunt incomplete.

Publicitate si confidentialitate

Cumparatorul nu va face publice, unor terti, prin orice mijloace, nicio informatie cu caracter privat primita de la vanzator. Vanzatorul isi rezerva dreptul a folosi informatiile furnizate de catre cumparator in vederea realizarii contractului la distanta. De asemenea cumparatorul nu va face publice niciunei terte parti nicio informatie cu privire la comanda fara acordul scris al Vanzatorului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul, in baza acordului utilizatorului, de a stoca si folosi in interes propriu, in scopul realizarii activitatilor de marketing, orice informatie furnizata de catre cumparator prin intermediul site-ului optimclima.ro. De asemenea el nu va furniza niciunei terte parti informatiile primite de la cumparator, cu exceptia partenerilor agreati, furnizori de servicii cu care exista un contract prin care se protejeaza aceste date primite de la cumparator.

Despre Cookie utilizarea si acceptarea lui.

Un internet cookie este un fiser de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-urile permit site-ului posibilitatea de a furniza informatii personalizate utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorului o experienta placuta de navigare si sustin eforturile companiei Ecoterm Optim Clima pentru a oferi anunturi publicitare relevante bazate pe preferintele utilizatorului. Google colecteaza cookie-uri pentru a afisa anunturi in website-urile retelei Google Display si in Google Search. Atunci cand utilizatorii viziteaza o pagina a website-ului care contine un remarketing tag, cookie-ul browser-ului pe care il folosesc este adaugat unei liste pentru remarketing. In cazul in care vizitatorii site-ului optimclima.ro, nu sunt acord cu utilizarea modulelor cookie de catre Google, acestia pot dezactiva afisarea anunturilor.

Facturare si alte documente insotitoare ale coletului

Vanzatorul va emite pe baza informatiilor detinute de acesta si a celor furnizate de cumparator o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul va fi insotit de documentatia prevazuta de lege pentru produsul /produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.

Limitarea raspunderii

Societatea Ecoterm Optim Clima nu raspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa, de nefunctionarea magazinului virtual precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii paginilor magazinului virtual.

Riscuri si responsabilitati

Vanzatorul este responsabil de ambalarea corespunzatoare a bunurilor. Documentatia tehnica aferenta produselor este afisata si pe site.
Riscul pieirii bunului se transfera la cumparator in momentul predarii efective a bunului. Vanzatorul isi asuma responsabilitatea livrarii produselor comandate de cumparator.

Acceptarea bunurilor

La prezentarea de catre firma de curierat a coletului, va rugam sa semnati de primire si sa achitati contravaloarea acestuia. Ulterior, puteti desigila coletul si verifica produsul. Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate in comanda. In acest caz Vanzatorul accepta returul produselor pe cheltuiala sa si trimite produsul producatorului pentru  verificare. De asemenea consumatorul (persoana fizica) are dreptul de retur a produselor in termen de 14 zile de la achizitionarea acestora. Va rugam sa accesati conditiile generale de retur pentru produse.

Transferul de proprietate

In cazul platii prin OP, cumparatorul va intra in posesia/proprietatea  marfii dupa confirmarea platii. In cazul livrarii bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumparatorul va intra in proprietatea marfii si va avea dreptul sa deschida coletul dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii.

Forta majora

Forta majora, (eveniment imprevizibil, incontrolabil si inevitabil ce afecteaza derularea contractului), exonereaza de raspundere partea care o invoca.

Litigii. Legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti sunt guvernate de legea romana. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila va fi trimis spre solutionare instantelor competente. Pentru orice eroare survenita in transmiterea de catre dvs. a datelor necesare prelucrarii comenzii plasate, aveti la dispozitie adresa de email contact@optimclima.ro. 

TERMENI DE GARANTIE

Toate Produsele comercializate de Ecoterm Optim Clima SRL beneficiaza  de termenele de garantie mentionate in certificatele de garantie, calculate de la data cumpararii.

Pentru toate produsele comercializate de societate, perioada de garantie este mentionata in certificatele de garantie eliberate la vanzare.

RETURUL PRODUSELOR ACHIZITIONATE IN REGIM ONLINE

Conform prevederilor art. 9 din Ordonanta urgenta 34/2014 privind drepturile consumatorilor In cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14. 

CONTACT SI ABONARE LA  NEWSLETTER

In cazul inscrierii pentru primirea diverselor publicatii (pliante de oferta, cataloage, newsletter, publicatii) prin posta electronica, este obligatorie completarea tuturor campurilor din formularul electonic pus la dispozitie. Ecoterm Optim Clima SRL nu isi asuma responsabilitatea in cazul neprimirii publicatiilor respective ca urmare a necompletarii formularelor respective sau a completarii lor gresite. Eventualele nemultumiri legate de site pot fi adresate administratorilor site-ului, care isi rezerva dreptul de a lua masurile pe care le considera de cuviinta. Compania Ecoterm Optim Clima SRL isi rezerva dreptul de a modifica fara o notificare prealabila termenii si conditiile acestui acord, precum si aspectul si optiunile sau facilitatile oferite de site.

Va recomandam sa cititi periodic acest acord pentru a lua la cunostinta modificarile survenite. Aceste modificari va vor fi aduse la cunostinta prin e-mail la adresa precizata in contul de utilizator al site-ului optimclima.ro. Respectarea prezentului Acord stabilit in termenii si conditiile de mai sus este obligatoriu pentru toti utilizatorii, fara exceptie. Orice incalcare a acordului este sanctionata in functie de decizia noastra si poate conduce oricand la anularea contului si la interzicerea accesului pe site.

Va invitam la Cumparaturi!