Blog

De ce sa ne instalam o pompa de caldura aer-apa CHOFU?

casa pasiva energetic

Pompele de caldura aer-apa Chofu sunt o solutie ecologica si eficienta din punct de vedere energetic pentru incalzirea si racirea cladirilor si exista o tendinta crescatoare in utilizarea lor. Iata cateva tendinte si perspective pentru viitorul incalzirii cu pompe de caldura aer-apa:

 • Tehnologie mai avansata – Industria pompei de caldura aer-apa este in continua dezvoltare, iar noile tehnologii vor imbunatati eficienta si performanta acestora.
 • Integrare cu surse regenerabile de energie – In viitor, pompele de caldura aer-apa pot fi integrate cu alte surse regenerabile de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, pentru a reduce si mai mult emisiile de carbon.
 • Cresterea capacitatii de stocare – In prezent, pompele de caldura aer-apa necesita un consum constant de energie electrica, dar viitoarele inovatii ar putea creste capacitatile de stocare a energiei pentru a reduce costurile si a creste eficienta.
 • Cresterea popularitatii – Oamenii sunt tot mai interesati de solutiile ecologice si eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce va duce la o crestere a popularitatii pompei de caldura aer-apa in viitor.
 • Sprijin guvernamental – Guvernele incurajeaza trecerea la solutii mai eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce poate duce la mai multe programe de finantare si subventii pentru pompele de caldura aer-apa.

In general, pompele de caldura aer-apa au un viitor promitator in incalzirea si racirea cladirilor, cu o crestere a utilizarii si dezvoltarea continua a tehnologiei.

sistem combinat economicPompele de caldura aer-apa Chofu sunt o solutie eficienta pentru incalzirea si racirea caselor si cladirilor. Eficienta lor este determinata de coeficientul de performanta (COP), care reprezinta raportul dintre caldura furnizata si energia electrica consumata. In general, pompele de caldura aer-apa au un COP intre 2 si 4, ceea ce inseamna ca furnizeaza intre 2 si 4 ori mai multa caldura decat energia electrica consumata.

6 Motive pentru care ar trebui sa instalam o pompa de caldura CHOFU aer-apa pentru climatizarea casei:

InstaIarea unei pompe de caldura aer-apa poate fi o alegere inteligenta si sustenabila pentru incalzirea si racirea locuintelor, oferind beneficii in ceea ce priveste eficienta energetica, economia financiara, protectia mediului si durabilitatea.

 • Eficienta energetica – Pompele de caldura aer-apa sunt o solutie eficienta din punct de vedere energetic pentru incalzirea si racirea cladirilor, deoarece utilizeaza energia termica din aerul exterior. Aceasta inseamna ca pot furniza mai multa caldura sau racire decat energia electrica consumata.
 • Economie financiara – Pe termen lung, pompele de caldura aer-apa pot fi mai rentabile decat sistemele traditionale de incalzire si racire, deoarece pot reduce factura de energie electrica.
 • Confortul – pompele de caldura aer-apa ofera o incalzire uniforma si constanta in interiorul casei, fara fluctuatii mari de temperatura. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru racire in timpul verii, oferind un mediu confortabil si placut in interiorul casei.
 • Ecologic – Deoarece utilizeaza energia termica din aerul exterior, pompele de caldura aer-apa emit mai putine emisii de carbon decat sistemele traditionale de incalzire si racire.
 • Versatilitate – Pompele de caldura aer-apa pot fi utilizate atat pentru incalzirea, cat si pentru racirea cladirilor, ceea ce le face o solutie versatila pentru conditiile climatice schimbatoare.
 • Durabilitate – Pompele de caldura aer-apa au o durata de viata mai lunga decat sistemele traditionale de incalzire si racire si necesita mai putina intretinere.

pompa de caldura chofu 1

Factorii  care influenteaza eficienta pompei de caldura: 

 • Temperatura aerului exterior – cu cat temperatura aerului este mai scazuta, cu atat eficienta pompei de caldura scade. De aceea, pompele de caldura aer-apa sunt mai eficiente in zone cu climat mai bland.
 • Dimensiunea si caracteristicile cladirii – daca cladirea este slab izolata sau are suprafete mari de geamuri, eficienta pompei de caldura poate fi afectata.
 • Calitatea instalarii – o instalare corecta si profesionala a pompei de caldura poate creste eficienta acesteia.
 • Utilizarea corecta a pompei de caldura – utilizarea corecta a setarilor si programelor de incalzire sau racire poate creste eficienta pompei de caldura.

Pompele de caldura aer-apa sunt o optiune eficienta si sustenabila pentru incalzirea si racirea cladirilor, dar eficienta lor depinde de mai multi factori. Este important sa se ia in considerare toti acesti factori inainte de a decide sa instalati o pompa de caldura aer-apa.

Pompele de caldura aer-apa Chofu si  sistemul fotovoltaic

Pompele de caldura si fotovoltaicele sunt o combinatie excelenta pentru optimizarea productiei fotovoltaice, deoarece sunt dispozitive care functioneaza cu energie electrica si potrivesc bine cu toate centralele electrice de autoproductie. In ciuda numelui, pompa de caldura produce nu numai caldura, ci si racire, pur si simplu inversand functionarea. Un singur aparat este folosit atat vara pentru aer conditionat cat si iarna pentru incalzirea electrica si producerea de apa calda menajera.

casa pasiva energeticPompa de caldura este un produs optim pentru fiecare cladire, la costuri optime atat pentru instalare cat si pentru intretinere. Prin integrarea acestuia cu fotovoltaice se maximizeaza beneficiul economic. Prin integrarea cu fotovoltaic se poate elimina factura la gaz, care pentru o familie medie are o pondere destul de mare pe an. Prin exploatarea energiei fotovoltaicului si profitand de schimbul la fata locului ce se poate face partial, acopera necesarul de energie electrica a centralei atat vara, cat si iarna.

Electricitatea reziduala, cea care nu este acoperita de sistemul fotovoltaic, este furnizata de catre administrator cu un nou tarif de energie electrica si partial „rambursata” prin mecanismul de contorizare fotovoltaica. Astazi pompele de caldura sunt stimulate nu doar cu deduceri fiscale, ci si indirect cu reforma tarifului la energie electrica, care favorizeaza consumul de energie electrica in detrimentul gazelor. Motiv pentru care, folosirea unei pompe de caldura cu fotovoltaic este o alternativa foarte buna la utilizarea cazanelor clasice pe gaz.

Pompele de caldura si fotovoltaicele utilizate pentru incalzire, aer conditionat si productia de apa sanitara(ACM) au, asadar, un dublu beneficiu:

 • Utilizarea energiei fotovoltaice, produsa fara costuri in autoconsum si schimb la fata locului,
 • Tarife constante la energie electrica si care nu mai cresc in raport cu consumul.

O pompa de caldura poate inlocui sistemul traditional de incalzire pe gaz, este un sistem simplu si eficient: fiecare pompa de caldura exploateaza energia deja prezenta in aer pentru a produce caldura sau racire folosind un sistem similar cu cel al unui compresor, pentru a produce frig comprima aer, pentru a produce caldura pur si simplu inverseaza sistemul de comprimare.

Chiar daca pompa de caldura este un dispozitiv eficient in sine, presupune un consum considerabil de energie electrica, dar daca este folosita inteligent in combinatie cu fotovoltaic, are ca rezultat economii interesante la facturi.