Blog

Incalzirea casei cu Panouri Radiante Infrarosu alimentate cu energie de la Panouri Fotovoltaice- Incalzirea viitorului!

panouri radiante incalzirea viitorului

Sistemul de incalzire cu panouri radiante folosind energia solara fotovoltaica este un sistem inovator si eficient de incalzire a spatiilor interioare, care utilizeaza energia solara captata prin intermediul panourilor fotovoltaice pentru a alimenta panourile radiante infrarosu.

Panourile fotovoltaice capteaza energia solara si o transforma in energie electrica, care este apoi utilizata pentru a alimenta panourile radiante infrarosu. Panourile radiante functioneaza prin emiterea de unde de caldura, care sunt absorbite de obiectele si persoanele din incapere, crescand astfel temperatura acestora.

Sistemul de incalzire cu panouri radiante si energie solara fotovoltaica are mai multe avantaje in comparatie cu alte sisteme de incalzire, precum centralele termice sau radiatoarele traditionale:

  • In primul rand, acest sistem este mai eficient energetic, deoarece caldura este direct transmisa obiectelor si persoanelor din incapere, fara a fi pierduta prin pereti sau ferestre.
  • De asemenea, sistemul este mai economic, deoarece consumul sau de energie electrica este mult mai mic decat cel al altor sisteme de incalzire.
  • sistemul de incalzire cu panouri radiante si energie solara fotovoltaica este si mai prietenos cu mediul, deoarece utilizeaza energia solara, care este gratuita si regenerabila, in loc de combustibili fosili sau electricitate. Acest lucru face ca sistemul sa fie o alegere ideala pentru cei care doresc sa isi reduca amprenta de carbon.
  • Instalarea unui sistem de incalzire cu panouri radiante si energie solara fotovoltaica poate fi o investitie costisitoare la inceput, dar poate fi recuperata prin reducerea costurilor cu energia in timp.
  • sistemul de incalzire poate fi controlat prin intermediul unui termostat sau a unei aplicatii, astfel incat sa poata fi setat la o anumita temperatura si sa functioneze doar atunci cand este necesar.

In concluzie sistemul de incalzire cu panouri radiante si energie solara fotovoltaica este o alternativa inovatoare si eficienta la sistemele conventionale de incalzire, oferind o modalitate de a incalzi spatiile interioare cu costuri reduse si fara a afecta mediul.

Cum alegem un panou radiant bun?

Panouri radiante sunt dispozitive de incalzire care emit caldura prin radiatie infrarosie. Acestea sunt ideale pentru incalzirea spatiilor interioare, precum casele, birourile sau restaurantele, si functioneaza prin emiterea de unde infrarosii care sunt absorbite de obiectele si persoanele din incapere, crescand astfel temperatura acesteia.

Panourile radiante infrarosu sunt eficiente energetic, economice si sigure, si pot fi instalate atat pe perete, cat si pe tavan. Casa, este locul unde iti petreci cele mai frumoase momente, alaturi de familie si prieteni, indiferent de anotimpul anului. Atunci cand vine vorba de confortul obtinut in interiorul locuintei, cu siguranta te gandesti si la sistemul de incalzire potrivit.

Showroom 2023
            In piata exista o varietate de optiuni pentru incalzire catre care te poti orienta, de la sisteme traditionale pana la forme din ce in ce mai moderne. Esential este sa iti indrepti atentia asupra unui sistem de incalzire potrivit casei tale, in concordanta cu bugetul pe care vrei sa il investesti, eficienta termica si utilizarea pe termen lung.

Panourile Radiante functioneaza cu un consum minim de energie electrica, iar sursa de energie electrica deja sufera  modificari si in tara noastra. In conditiile in care aproape toate resursele planetei scad semnificativ de la o zi la alta, atentia tuturor se muta in directia alternativelor regenerabile, a solutiilor prietenoase cu mediul, pe care oamenii sa le poata aplica fara probleme sau riscuri pe o perioada indelungata.

Panourile solare se numara printre principalele variante, mai ales ca, in momentul de fata, tot mai multe persoane incep să investeasca in ele. Pentru ca este produsa de la sine si nu implica extra-costuri de exploatare, energia solara este gratuita, ceea ce inseamna ca incalzirea casei si asigurarea apei menajere se va face cu buget redus.

Incalzirea cu Panou Radiant este o Solutie Economica?

De cele mai multe ori te gandesti la un sistem de incalzire care sa functioneze foarte bine, dar sa fie si placut ca aspect. Ori sistemele de incalzire existente pe piata au atat aspecte pozitive, cat si aspecte negative. Sistemele de incalzire electrice cu panouri radiante sunt semnificativ mai ieftine de instalat si nu necesita intretinere.

In exploatarea sistemelor de incalzire, este important sa ne amintim despre siguranta si respectarea mediului. In ultimii ani, panourile radiante cu infrarosu au devenit unul dintre cele mai populare dispozitive de incalzire. Principiul lor de functionare se bazeaza pe transferul de caldura in mediu prin radiatii infrarosii. Aceasta caldura este absorbita de suprafetele si obiectele inconjuratoare, care ulterior transfera caldura in aer. Datorita acestui principiu de functionare, panourile cu infrarosu au castigat popularitate – reduc la minimum pierderile de caldura pentru incalzirea spatiului de sub tavan.
Ceea ce trebuie sa stii este ca in functie de principiul de functionare a sistemelor de incalzire, iti voi enumera mai jos 7 motive pentru a cumpara un Panou Radiant cu Infrarosu :

teng 1
 1. Panourile radiante infrarosu au mai multe avantaje in comparatie cu alte sisteme de incalzire, precum centrala termica sau radiatoarele traditionale. In primul rand, acestea sunt mai eficiente energetic, deoarece caldura este direct transmisa obiectelor si persoanelor din incapere, fara a fi pierduta prin pereti sau ferestre.
 2. De asemenea, panourile radiante infrarosu sunt mai economice, deoarece consumul lor de energie electrica este mult mai mic decat cel al altor sisteme de incalzire. Incalzirea camerei se face relativ intr-un timp mai lung dar, capacitatea razelor de caldura de a incalzi obiectele si peretii din jur, permite camerei sa se mentina calda mult timp dupa oprirea functionarii panoului radiant. Acest sistem face ca incalzirea cu panouri radiante infrarosu sa fie mult mai rentabila.
 3. In timpul functionarii panourile radiante nu pun aerul in miscare, pastreaza umiditatea optima si nu ard oxigenul. Panourile radiante infrarosu sunt si mai sigure, deoarece nu emit gaze nocive sau particule de praf, si nu necesita curatare sau intretinere periodica. Panourile radiante sunt silentioase, si nu necesita instalarea de conducte sau a altor componente complexe, ceea ce le face usor de instalat si utilizat.
 4. Indepartandu-se de suprafete, undele lungi infrarosii a incalzitoarelor creaza un regim uniform de temperatura in toata camera, caldura este direct transmisa obiectelor si persoanelor din incapere, fara a fi pierduta prin pereti sau ferestre.
 5. Panourile radiante sunt economice, datorita compozitului si a sistemului de lucru. Controlate prin intermediul unui termostat sau a unei aplicatii, astfel incat sa poata fi setate la o anumita temperatura si sa functioneze doar atunci cand este necesa, vom obtine o economie la energie considerabila. Astel, regimul de de functionare al panourilor se reduce la 6-8 ore dintr-un ciclu de 24 de ore.
 6. Producatorul are in vedere toate schimbarile, cerintele petei si face ca fiecare tip de incalzitor sa fie sigur de utilizat, echipat cu sistem de protectie impotriva rasturnarii si supraincalzirii.
 7. Panourile cu infrarosu sunt considerate cele mai sigure – nu se tem de supratensiunii si nu se supraincalzesc, ajung pana la temperatura de 95 °C. Mai mult de atat termostatul panoului radiant regleaza temperatura de lucru a panoului (5°C – 95 °C) cat si temperatura din camera(sonda de temperatura).

Ce tip de panou radiant vom cumpara?

Cand cumparati panouri radiante, exista mai multe optiuni de luat in considerare, cum ar fi:

 • Tipul de incalzire: Exista panouri radiante electrice alimentate de energia electrica si panouri radiante cu agent termic. Panourile radiante electrice sunt mai usor de instalat si intretinut in timp ce panourile radiante cu agent termic(apa incalzita)pot oferi o eficienta energetica mai buna dar necesita o sursa de incalzire si mentenanta. In gama panourilor radiante electrice pentru incalzirea locuintelor putem aminti: Panouri radiante ceramice, panouri radiante metalice, panouri radiante sticla, panouri radiante hibride.                    
 • Dimensiunile si puterea termica: Asigurati-va ca dimensiunile panoului radiant sunt potrivite pentru spatiul incalzit si ca puterea termica a acestuia este suficienta pentru a incalzi acea zona. Un panou radiant de 700 W va putea incalzi o camera de 12-14 mp in functie de gradul de izolare al incaperii. De retinut, panourile radiante comercializate de noi ca putere termica putem spune ca 100 w incalzeste 2mp.
 • Design-ul: Panourile radiante sunt disponibile intr-o varietate de forme, culori si finisaje, astfel incat sa se potriveasca cu stilul si decorul incaperii. Panourile radiante se pot personaliza la cerinta clientului pe baza de comanda ferma. 
 • Caracteristici suplimentare: Unele panouri radiante pot avea caracteristici suplimentare, cum ar fi termostate inteligente, functii de programare sau display-uri digitale, suporti mobili,etc…

In general, este important sa evaluati nevoile si cerintele incaperii si sa comparati diferite modele si branduri inainte de a face o achizitie. Este de asemenea, recomandat sa consultati un specialist in sisteme de incalzire pentru a va asigura ca achizitionati produsul potrivit. Va prezentam 2 variante de panouri radiante: ceramice si clasice(metalice).

Panoul Radiant Ceramic cu infrarosu, Teploceramic.

Panourile Radiante cu Infrarosu incalzirea viitorului panouri ceramicePanoul radiant infrarosu ceramic poate fi o alegere buna pentru incalzirea unei incaperi, in functie de nevoile si cerintele individuale si  in varianta standard vin cu:
 • Design versatil: Panourile radiante infrarosu ceramice sunt disponibile in diferite forme, dimensiuni si finisaje, astfel incat sa se potriveasca cu decorul incaperii.
 • Incalzire Sanatoasa: Panourile radiante infrarosu ceramice nu emit particule nocive sau alergeni in aer, ceea ce le face o alegere ideala pentru persoanele cu probleme respiratorii sau alergii.
 • Partea frontala – Granit: Acestea sunt aschii de granit presate cu amestec de nisip, argila si alte componente. Acest material a fost ales pentru partea din fata, deoarece este puternic si durabil, nu este supus distrugerii sub influenta indicatorilor de umiditate si temperatura ridicata. Pentru rezistenta la soc, placa ceramica este acoperita cu un strat de glazura, cu grosimea de 1,5 mm, ceea ce face ca suprafata sa sa fie lucioasa.

 

 

Panourile Radiant clasic Sun Way

Panourile Radiante cu Infrarosu Clasice

Design modern cu aspect estetic elegant, Panourile Radiante cu Infrarosu Clasice, sunt subtiri (grosimea panoului -doar 14 mm). Panourile electrice radiante . Corpul Panoului Radiant este realizat din otel gros de 0,85 mm – 1,00 mm, ceea ce asigura o fiabilitate si rezistenta ridicata. In partea interioara si exterioara, panoul este vopsit cu doua straturi de vopsea pulbere, care dupa aplicare se coace intr-un cuptor special.

Modelul clasic de culoare alba, este unul din cele mai populare datorita versalitatii sale, panoul se instaleaza de obicei sub geamuri sau langa usa balconului pentru a incalzi nu numai camera, dar si de a opri fluxul de aer rece.

Panourile Radiante Clasice sunt prevazute cu cablu pentru conectare  individuala si  pot fi instalate oriunde, unde exista sursa de energie electrica. Undele cu infrarosu sunt solutia cea mai economica si eficienta pentru incalzire, prin urmare, incalzitoarele SunWay transmit 80% din energia termica folosind raze infrarosii. Restul de 20% din caldura, este transferata prin convectie.

Pentru a afla mai multe notiuni despre panourile radiante va sugeram sa cititi articolele publicate de noi iar, daca nu gasitii informatia pe care o cautati  asteptam sa ne contactati.

In concluzie, panourile radiante infrarosu sunt o alegere ideala pentru incalzirea spatiilor interioare, oferind un nivel ridicat de eficienta, economie si siguranta. Acestea sunt usor de instalat si utilizat, si pot fi personalizate in functie de necesitatile fiecarei incaperi.

 

Lasă un răspuns