Blog

Cu ce panouri radiante incalzim casa? Cele mai folosite sunt Panourii radiante infrarosu Sun Way.

panouri radiante sunway
about 1

Panourii radiante infrarosu Sun Way sunt incalzitoare electrice produse de societatea Ucrainiana Tep loceramic LLC, infiintata in anul 2006, care timp de 13 ani, este lider pe piata din Ucraina in producerea de panouri radiante cunoscute ca incalzitoare sigure, ecologice si economice. Toate panourile radiante indeplinesc standardele reale de fiabilitate si siguranta certificate in Uniunea Europeana  si Ucraina. Va prezenta gama de panouri radiante Sun Way comercializate atat in Ucraina cat si de catre partenerii din toata lumea.

1. Panou infraroșu  Hibrid  cu convectie 50% si 50% incalzire statica model SWH

Panourile radiante Hibrid(Hybrid)  sunt panouri facute la solicitarea consumatorilor in vederea incalzire mai rapide a spatiilor comerciale si rezidentiale. Un panou hibrid contine mai multe elemente:

Panou infraroșu  Hibrid 
 • Convecție– pe langa elementul de încalzire (filament de nichrom), exista o placă ceramica în interiorul panoului. Se încalzeste pană la 120 de grade Celsius si oferă fluxuri de aer cald în sus prin deschideri speciale.
 • Radiere infrarosu -este un incalzitor cu unda lunga ,razele infrarosii sunt  distribuite prin camera si incalzesc toate suprafetele disponibile.
 • Placa ceramica in interiorul dispozitivului – emitatorul si toate partile conectate sunt ascunse in spatele unei placi ceramice. Incalzitorul nu intra in contact cu aerul, astfel incat siguranta la incendiu este crescuta si nu exista miros.
 • Eficienta– eficienta acestui produs nu este comparabila cu energia consumata. Cele doua tehnologii combinate necesita doar cateva sute de watti. Caldura obtinuta din acest produs este mult mai mare in comparatie cu tehnologiile competitive care consuma aceeasi energie.

2. Panouri radiante infrarosu Sun-Way model SW

Panourile radiante Sun Way SW ofera o incalzire statica, fara a pune in miscare aerul din incapere.Incalzitoare sunt sertizate in carcasa metalica, vopsite in camp electrostatic cu pulbere de culoare alba. Panourile radiante Sun-Way vin echipate cu termostat in varianta SW-RE sau fara termostat numai cu comutator varianta SW. In mod standard, incalzitorul este echipat cu un suport pentru montare pe perete, fiind de asemenea posibil sa achizitionati suplimentar si un suport pe roti.

Panoul SunWay SWRE este echipat cu termostat cu control dublu. Pe acesta puteți seta temperatura camerei si temperatura panoului separat. Aceasta inseamna ca puteți limita temperatura suprafetei frontale a panoului atunci cand temperatura camerei este cea dorita. Daca nu este necesar sa se limiteze încalzirea panoului, se recomanda setarea temperaturii panoului la modul maxim, la 95 de grade Celsius.

Panouri radiante infrarosu Sun-Way model SW

Panou radiant SunWay SW este echipat cu un comutator de temperatura ON/OF (nu un programator). Pentru o eficienta mai mare a incalzitorul este recomandat montarea pe perete. Daca doriti se poate  instala un suport mobil pe roti care va fi achiziționat separat. Carcasa incalzitorului este vopsita in camp electrostatic in doua straturi. In modul pornit, panoul consuma puterea lui nominala (calorica ) in Wati/ora. Daca este necesar, puteti achizitiona separat un termostat.

panou radiant Sun Way SW

3. Panouri radiante infrarosu  din sticla model SWG  SunWay

Partea frontala a panoului radiant este din sticla securizata tratata la temperaturi inalte cu colturi rotunjite.Aceste panouri radiante sunt disponibile in 3 nuante de culoare: gri, alb si negru. Din punct de vedere al automatizarii panourile radiante din sticla Sun Way SWG sunt disponibile 2 modele :

panouriradiante din sticla
 • Panou radiant sticla Sun Way SWG  cu comutator on/of
 • Panou radiant sticla Sun Way SWG – RE cu termostat.

Panourile radiante din sticla  sunt mai aspectoase si elegante dar au aceeasi eficienta ca si modelele sale similare (panouri infraroșii ceramice și metalice). Panourile radiante din sticla vin cu suport de prindere pe perete, iar daca doriti ca acesta sa fie mobil, puteti cumpara separat un suport mobil .

4. Panouri radiante SunWay cu suporti pentru incalzirea si uscarea prosoapelor

In clasa de panouri radiante Sun Way cu suporti pentru incalzirea si uscare a prosoapelor, in functie din ce material este construit panoul avem 2 modele:

Panourile radiante din otel inoxidabil SWT si suportii pentru uscarea prosoapelor sunt fabricate din oțel inoxidabil de inalta calitate. Modelul de panou radiant metalic SWT este un panou radiant elegant ce actioneaza ca un suport de prosoape încalzind atat baia cat si prosoapele. Are un grad ridicat de protectie impotriva umiditatii. Panourile radiante Sun Way cu suporti pentru uscarea prosoapelor vin in mai multe variante:

 • Panou radiant inox SWT cu comutator On/Of
 • Panou radiant inox SWT-T cu termostat pentru relarea temperaturi de functionare a panoului
 • Panou radiant inox  SWT-RA cu termostat reglabil.

Panourile radiante din sticla cu suporti pentru uscarea sau incalzirea prosoapelor, incalzesc baia ca orice alt panou radiant cu aceeasi puterea, dar vin si cu acei suporti din inox special pentru prosoape. Suprafata de sticla a panourilor da o nuanta de eleganta a incaperii, aceste venind in variantele de mai jos:

 • Panou radiant sticla SWGT cu comutatorOn/Of
 • Panou radiant sticla SWGT-T cu termostat pentru reglajul temperaturii panoului 35-95 ° C.
 • Panou radiant sticla SWGT- RA cu termostat pentru reglarea temperaturi panoului (35-95 ° C)cat si a camerei (5-35 ° C)

Toate aceste panouri radiante vin cu un suport din otel inoxidabil pentru montarea pe perete. Carcasa comutatorului (termostatul) este, de asemenea, din oțel inoxidabil. Pe tijele inoxidabile puteți usca orice lenjerie sau prosop. Panourile radiante Sun Way pentru uscarea prosoapelor pot fi folosite atat cu suport (acestea fiind detasabile) cat si fara suport ca un simplu panou radiant.

5. Panou radiant de tavan SWPO 450/600

Acest panou radiant se preteaza la tavanele de tip „Armstrong”, folosit adesea in spatiile comerciale, birouri, cabinete dar si cele rezidentiale moderne. Panoul are dimensiunile unei placi de tavan tip „Armstrong”si este montat foarte usor intr-un sistem de incalzire intercalat printre aceste placi de tavan. Aceste panouri nu vin cu comutator sau termostat, sistemul de incalzire se conecteaza direct la comutator sau un termostat extern.

6. Panou radiant infrarosu tip plinta SWPO 400/1600

Acest panou radiant poate fi montat pe perete la nivelul plintei sau in loc de plinta, pe stalpii de sustinere, cat si pe tavan. Un panou îngust va ajuta la incalzirea camerei cu pervazuri joase. Acest panou radiant vine fara comutator sau termostat. Poate fi conectat la un comutator la distanta sau termostat (programator). Este prezentat doar intr-o singura culoare – alb.

7. Panou radiant SunWay SWPRO

Sunt panouri radiante fabricate pentru incalzirea spatiilor industriale, tehnice terase exterioare si in special pentru spatii inalte. Panourile radiante Sun Way SWPRO vin cu putere termica cuprinsa intre 1000w – 2000w si se suspenda pe tavan cu ajutorul unor lanturi sau alt suport la o inaltime de 3-4m de podea.

Temperatura suprafetei de lucru la aceste panouri ajunge pana la 270 °C.

In ziua de astazi avem foarte multe optiuni pentru modul in care putem incalzi  o camera sau orice alt spatiu. Din cauza resurselor energetice costisitoare, suntem nevoiti  de a folosi cel mai economic sistem de incalzire. Cu timpul solutiile precum cazanele cu combustibil solid, electrice și pe gaz vor fi adaptate sau inlocuite cu solutii care să fie ecologice, economice si ușor de instalat. Panourile radiante sunt o sursa de incalzire ecologica, benefice atat pentru sanatate  cat si pentru ecologie. Razele cu infrarosu sunt foarte des utilizate în medicina. Pentru recuperarea si tratarea multor boli ale pielii si ale intregului corp. Panourile radiante  sunt cea mai eficienta sursa de incalzire electrica putand fi racordata si la o sursa de energie fotovoltaica. Economia, siguranta, compactitatea, mobilitatea, usurinta de gestionare, beneficiile si multe altele sunt prezentate în sistemele termice SunWay

Incalziti-va sanatos si economic!

Lasă un răspuns