Blog

Centrala pe lemne sau pompa de caldura?

Clientii ne intreaba, adeseori, daca sa aleaga o centrala pe lemne sau o pompa de caldura pentru incalzirea spatiilor mai mari. Asadar, ne-am gandit ca ar fi foarte bun un articol de comparatie intre aceste doua sisteme de incalzire, pentru a va ajuta sa va decideti mai usor.

Alegerea intre o pompa de caldura si o centrala pe lemne nu este usoara si trebuie sa luati in calcul urmatoarele lucruri:

 • Bugetul dumneavoastra initial si cheltuielile ivite pe termen lung.
 • Ce asteptari climatice aveti de la sistemul de incalzire dorit.
 • Ce disponibilitate de efort doriti sa depuneti.
 • Ce fel de resurse energetice aveti la dispozitie.

Dupa ce ati analizat cu atentie acesti factori, parcurgeti avantajele si dezavantajele diferitelor modele de centrale termice pe lemne si pompe de caldura, pe care le vom prezenta in randurile care urmeaza. De asemeni, credem ca v-ar putea interesa si articolul Incalzire Economica cu Pompe de Caldura Chofu.

Incalzire cu centrala pe lemne

centrala-termica-pe-lemne-viadrus-u22-economy-optim-clima-1
O centrala pe lemne foloseste combustibil solid lemnos pentru a produce caldura, pe care o va distribui catre calorifere sau alte sisteme de distributie a caldurii.
Pentru distributia caldurii in spatiile locative se folosesc adesea:
> Calorifere din otel, fonta sau aluminiu;
> Sisteme de incalzire prin pardoseala.
In imagine este prezentata Centrala pe lemne Viadrus U22 Economy

Printre avantajele centralei termice Viadrus pe lemne amintim:

 • Sunt silentioase.
 • Sunt eficiente.
 • Au un cost relativ mediu.
 • Sunt ecologice.
 • Au emisii de carbon reduse.

Totusi, exista si cateva dezavantaje ale centralelor pe lemne, care trebuiesc luate in considerare:

 • Au nevoie de propria camera tehnica.
 • Lemnul este destul de scump, afecteaza padurile si necesita o investitie ridicata la inceput de sezon.
 • Au nevoie de cos de fum.
 • Pentru a obtine un randament termic bun, lemnul trebuie sa fie uscat de cel putin un an.
 • Este necesar sa puneti lemne in centrala termica de cateva ori pe zi.
 • Este necesar sa curatati saptamanal centrala termica pe lemne si sa scoateti cenusa din ea.
 • La fiecare inceput de sezon este necesar sa curatati cosul de fum.

SFATUL NOSTRU este sa va cumparati o centrala termica pe lemne daca aveti acces la o sursa de lemne gratuita, reducand, astfel, costurile incalzirii la minim. Sunt recomandate celor care stau la sat, langa paduri sau care nu au acces la o sursa electrica. De asemeni, recomandam centrala termica pe lemne celor care isi doresc sa se mentina activi fizic, deoarece aceasta necesita contact cu ea de cateva ori pe zi.

In magazinul nostru veti gasi urmatoarele modele de centrale termice pe lemne:

centrala termica pe lemne viadrus u22 economy 25 kW optimclima
Centrala termica pe lemne Viadrus U22 Economy 30 kW
Centrala termica pe lemne, cu consum redus de combustibil.
Randament de ardere de pana la 91%. 
Schimbator din fonta pentru durabilitate mare. 
Camera de ardere ViaBurn. 
Intretinere simpla. 
Puteri: 16 kW, 21 kW, 25 kW
    30 kW, 34, kW, 38 kW, 41 kW

In functie de bugetul dumneavoastra si de resursele energetice de care dispuneti, va putem ajuta sa alegeti unul dintre modelele de sisteme de incalzire pe lemne pe care le comercializam. Sunati la numarul 0770.264.703 sau dati mail la contact@optimclima.ro pentru a discuta cu noi mai multe detalii.

Incalzire cu pompa de caldura

Pompa-caldura-Chofu-apa-aer-6kw
Foarte eficienta din punct de vedere termic, o pompa de caldura capteaza energia din mediu - in cazul celor comercializate de noi, din aer si apa - ca sa incalzeasca, raceasca sau umidifice un spatiu.

Este important sa izolati locuinta termic pentru a obtine cel mai bun randament si a preveni pierderile de caldura.

In imagine este prezentat modelul de Pompa de caldura Chofu 6 kW.

Printre avantajele unei pompe de caldura amintim:

 • Este o solutie de incalzire ieftina, pe termen lung. Desi necesita o investitie initiala mai mare decat pentru o centrala termica pe lemne, aceasta este mai economica la incalzire si are o intretinere aproape inexistenta, fiind una dintre cele mai economice solutii de incalzire.
 • Poate fi folosita pentru incalzire, racire si producere de apa calda, fara a fi nevoie de alte solutii termice. Racirea se poate face prin pardoseala, prin ventiloconvectoare sau prin pereti si nu produce curenti de aer, oferind, astfel, un confort sporit.
 • Spre deosebire de alte tipuri de incalzire, o pompa de caldura este foarte sigura si necesita efort minim pentru a fi folosita.
 • Nu este necesar sa achizitionati si sa taiati lemne sau peleti, sa o curatati de cenusa sau sa aveti nevoie de o suma de bani mare la inceputul fiecarui sezon, pentru combustibil.
 • Temperatura pe care o produce o pompa de caldura este reglabila, astfel incat puteti seta diferite nivele pentru diferite momente ale zilei, astfel incat sa gasiti cald cand va intoarceti de la serviciu, de exemplu.
 • In comparatie cu o centrala electrica, o pompa de caldura este de 4-5 ori mai economica, rezultand, astfel, o factura de incalzire mai mica.
 • Tocmai ce au fost anuntate cresteri la pretul gazului. De asemeni, pretul lemnului creste constant. In schimb, energia electrica va scadea, odata cu dezvoltarea diferitelor metode de transformare a energiei regenerabile. In timp, prin economisirea facturilor de incalzire, puteti sa va instalati panouri solare, astfel incat incalzirea locuintei sa coste aproape zero lei!
 • Fiind un sistem de incalzire ecologic, folosirea unei pompe de caldura reduce emisiile de carbon si veti contribui, astfel, la sanatatea familiei dumneavoastra si a mediului.

SFATUL NOSTRU este ca, daca bugetul va permite, sa optati pentru o pompa de caldura, in special daca aveti o suprafata mai mare de incalzit sau racit. Avantajele oferite de catre aceasta sunt net superioare oricarei alte solutii de incalzire existente, iar economia este maxima, din toate punctele de vedere.

Modelele de pompe de caldura pe care le oferim spre vanzare sunt silentioase, economice si ecologice. Puteti conecta pompa de caldura la un sistem de incalzire prin pardoseala Rehau (pe care il avem disponibil spre vanzare), obtinand, astfel, un maxim de confort termic. Va rugam sa sunati la numarul de telefon 0770.264.703 sau sa ne trimiteti un email la contact@optimclima.ro pentru a va face o oferta personalizata.

pompa de caldura chofu 6kw
Pompa de caldura Chofu 6kW
Eficientă energetică la 35°C = A+++
Eficienta SCOP = 4,7
Eficienta COP = 4,20
Incalzire = 6,0 kW Termic
Racire = 5,0 kW
Puteti comanda apasand aici. 
Pompa caldura Chofu apa aer 16kw
Pompa de caldura Chofu 16kW
Eficienta energetică la 35°C = A+++
Eficienta energetică la 55°C = A++
Temperatura economa lucru = 55°C
Temperatura max./tur = 60°C
Temperatura economa lucru = 55°C
Puteti comanda pompa de caldura Chofu aici. 

Va asteptam, cu drag, pentru a discuta despre solutia de incalzire dorita, indiferent daca este pompa de caldura sau centrala termica pe lemne. Produsele noastre sunt atent selectionate, pe baza unor principii ecologice si economice puternice, garantandu-va, astfel, o calitate exceptionala.

Lasă un răspuns