Blog

Incalzire Economica cu Pompe de Caldura Chofu

pompase caldura

Pompa de caldura Chofu este o solutie economica de incalzire a locuintei, care poate aduce economie considerabila la factura lunara. Pompele de caldura Chofu se comercializeaza  in toata Europa, inclusiv in tara noastra, facandu-se remarcate prin: fiabilitate, eficienta si rentabilitate, sub productie japoneza. Tehnologia japoneza se observa atat din punct de vedere estetic, cat si al functiilor: 

pompa de caldura chofu 6kw
> Functiile avansate de programare;
> Sistemul de protectie impotriva inghetului;
> Modul silentios de functionare;
> Functiile de incalzire sau racire;
> Capacitatile de preparare a ACM (apa calda menajera);
> Modul de cuplare al rezistentei termostate;
> Modul de racire, aclimatizare.

In imagine este prezentata pompa de caldura Chofu 6 kW

Tehnologia moderna implementata in pompa de caldura Chofu face ca aceasta sa consume cu 30% mai putina energie electrica decat alte pompe de caldura de aceeasi capacitate!

CHOFU – povestea unui succes japonez

Infiintata in anul 1954, compania japoneza Chofu este unul dintre cei mai mari producatori de sisteme de incalzire din tara niponilor. Cu cativa ani in urma, acestia au intrat si pe piata europeana, castigand repede popularitate pe tot continentul. In Romania, aceste pompe de caldura sunt preferate in special pentru durata lor de viata foarte mare, dar si pentru economia considerabila care se poate face la factura de incalzire.

Fabrica Chofu, din Japonia

In prezent, Chofu vinde in peste 15 tari europene. Daca, pana in anul 2018, aceasta companie folosea refrigerantul R410A in productia diferitelor modele de pompe de caldura, in anul 2019, au decis sa fie mai aproape de mediu si sa il inlocuiasca cu agentul frigorific R32.

Prin aceasta miscare, Chofu au scazut efectul de sera al pompelor de caldura cu 66%!

De ce trebuie sa tineti cont cand cumparati o pompa de caldura Chofu?

Pompa caldura Chofu apa aer 6kw
Sunt 3 factori importanti pe care trebuie sa ii luati in considerare atunci cand vorbim despre o pompa de caldura Chofu:
> Tehnologia INVERTER;
> Agentul frigorific R32;
> Clasa de eficienta A+++.

In imagine este prezentata Pompa de caldura Chofu 12 kW

Despre toate trei vom vorbi in randurile care urmeaza:

Tehnologia INVERTER:

Aceasta tehnologie incorporeaza un compresor cu o viteza variabila care este controlat de un panou de comanda, in functie de nevoile de incalzire ale camerei. Pentru dumneavoastra, implementarea acestei tehnologii in pompa de caldura Chofu aduce urmatoarele beneficii:

 • Consum mai mic de energie electrica;
 • Eficienta sporita;
 • Zgomot redus;
 • Fiabilitate ridicata in timp.

Tehnologia INVERTER nu este folosita doar in domeniul diferitelor modele de pompe de caldura, ci si pentru aparate de aer conditionat, frigidere, cuptoare cu microunde sau panouri solare.

Pe scurt, ce este o pompa de caldura si tipurile de pompe de caldura. Pe Optimclima veti gasi, aceste, pompe de caldura aer-apa, pentru incalzirea apei.

Agentul frigorific R32:

Agentul frigorific este o substanta chimica care circula in interiorul unui sistem de tubulaturi pentru a transporta caldura unui sistem cu pompa de caldura de la si catre aerul din exteriorul si interiorul locuintei. R32 este un agent frigorific mult mai bun decat clasicul R410A, multe companii preferand sa il inlocuiasca pe al doilea cu primul in produsele lor. Acest lucru se intampla pentru ca el:

Este ecologic;
Ofera eficienta energetica mare;
Ofera o eficienta a resurselor naturale mai ridicata.

Clasa de eficienta A+++:

Indicele de eficienta energetica A+++ este atins de catre aceste pompe de caldura multumita introducerii agentului frigorific R32. Acest indice rezulta prin compararea consumului de energie al unei pompe de caldura cu consumul mediu de energie al modelului european.

La Optimclima, am adoptat o politica de mediu puternica, pentru ca dorim sa protejam sanatatea romanilor si a copiilor lor. De aceea, am fost cu adevarat incantati sa aducem aceste pompe de caldura Chofu in magazinul nostru, datorita acestei clase de eficienta mult peste medie.

Aceasta clasa de eficienta A+++ se traduce, de asemeni, in economii majore pentru buzunarul dumneavoastra, la facturile de incalzire si apa calda.

Pompa de caldura Chofu – garantia functionarii la -30 gr C

…la -30 de grade Celsius! Atat au garantat japonezii ca functioneaza aceste pompe de caldura si nici un model nu le-a dezmintit afirmatia.

Brandul Chofu este un lider pe piata de pompe de caldura, iar acest lucru se intampla tocmai pentru ca produsele lor sunt foarte atent lucrate, oferind exact ceea ce promit. Asta inseamna ca ele nu se strica, ofera caldura intr-un mod econom, sunt extrem de silentioase pentru asemenea capacitate de incalzire si fac fata chiar si in frigul Rusiei. Daca nu ma credeti, urmariti video-ul de mai jos, care, desi in rusa, arata cat de bine isi fac treaba aceste pompe de caldura aer-apa, chiar si in conditii extreme.

De asemeni, probabil veti dori sa urmariti si acest video, care arata cat de bine se comporta o pompa de caldura Chofu atunci cand doriti sa folositi functia de dezghetare:

Asadar, iata ca aceste pompe de caldura chiar sunt o investitie buna, care sa reziste si in cele mai aprige conditii. -30 de grade este o temperatura mai rar intalnita in tara noastra, in ultimii ani, insa tocmai acesta este motivul pentru care veti vedea, adeseori, pompe de caldura Chofu montate la pensiunile montane.

Mai mult, la -30 de grade, temperatura apei de retur spre pompa de caldura Chofu 6 kW este de 54 gr C.

Costuri lunare pentru pompa de caldura Chofu

Va spuneam, la inceputul acestui articol, ca pompa de caldura Chofu este o alegere ideala daca aveti de incalzit o casa mare si doriti sa faceti economii consistente la factura de incalzire. Sa aflam, acum, de ce:

Pompa caldura Chofu apa aer 6kw
Factori care pot influenta consumul de energie electrica al unei pompe de caldura: 
> Izolatia exterioara
> Izolatia interioara
> Geamurile
> Pardoseala
> Caloriferele
> Etc. 
In imagine este prezentat modelul de pompa de caldura Chofu 6 kW, montata. 

Vom arata consumul lunar al pompei de caldura Chofu 6 kW, pentru a va putea face un calcul:

 • In fisa tehnica a acestei pompe de caldura Chofu, consumul maxim este de 1,46 kW pe ora.
 • Daca planuiti ca aceasta sa mearga incontinuu, 24 din 24, aflam ca, zilnic, ea ar consuma 24×1,46=35.04 kW/zi.
 • Pentru o luna, pompa de caldura Chofu 6 kW consuma 35×30=1050 kW/luna.
 • Un kilowat de electricitate costa 0,5 lei, ceea ce inseamna ca, lunar, costul pentru incalzirea locuintei dumneavoastra cu aceasta pompa de caldura ar ajunge la 525 lei, cu tot cu TVA. Foarte putin, nu?

Acest model de pompa de caldura Chofu, de 6 kW, acopera necesarul de incalzire pentru 80 m2, daca incalzirea se face prin calorifere, iar daca aveti incalzire prin pardoseala, cu izolatie exterioara, poate acoperi pana la 120 mp! Este ideala a fi folosita pentru incalzirea cladirilor vechi, datorita capacitatilor sale si economiei pe care o aduce.

Pompa de caldura poate fi combinata si cu alte sure de incalzire, precum centrala termica in condensare, cazanele pe lemne sau panouri solare. Daca doriti mai multe detalii despre pompa de caldura Chofu 6 kW, va recomandam sa vizitati pagina produsului:

Cum se monteaza o pompa de caldura Chofu?

Montarea unei pompe de caldura Chofu se face usor, putand fi legata si de alte surse de caldura sau de energie:

Desigur, acesta este cel mai simplu model de montare a unei pompe de caldura Chofu.

Schema de montaj pentru pompa de caldura pe care am prezentat-o in imaginea de mai sus este una fara pufer sau butelie de egalizare. Modelul de pompa de caldura Chofu 6 kW are inclusa o pompa de recirculare integrata in unitatea monobloc, fiind posibila racordarea directa la distribuitorul incalzirii in pardoseala sau al caloriferelor. Nu este necesara o vana amestec, nici manuala, nici automata, deoarece temperatura maxima de incalzire pe tur este reglabila si controlabila prin automatizarea pompei de caldura.

Asadar, pe scurt, despre pompa de caldura Chofu pe care doriti sa o cumparati:

 • O metoda economa de incalzire a locuintelor mari;
 • Clasa de eficienta A+++;
 • Raport calitate-pret foarte bun;
 • Zgomot redus;
 • Fiabilitate ridicata;
 • Produsa in Japonia.

Daca doriti sa cumparati o pompa de caldura Chofu si aveti nevoie de sfaturile unui expert, Optimclima va sta la dispozitie printr-o multitudine de metode de contact, prin care sa va ajutam. Nu ezitati sa luati legatura cu noi, indiferent ce intrebari despre pompa de caldura Chofu aveti, iar noi va vom raspunde repede si cu… caldura!

 

 

Un gând la „$ s”

Lasă un răspuns