Blog

Cum ne incalzim si in afara sezonului rece?

cum ne incalzim si in extrasezon

Frigul ne-a surprins pe neasteptate, iar noi suntem incalziti inca de amintirile calduroase de toamna, dar noptile ne anunta ca iarna bate la usa.

Dar cum ne incalzim si in afara sezonului rece?

S-a racit nu doar afara, ci si in case, caldura soarelui nu mai este suficient de puternica ca sa incalzeasca Pamantul si casele. Serile vrei sa le petreci in familie cu o ceasca de ceai, sa te uiti la un film sau sa citesti o carte. Dar te distrage senzatia de rece la picioare, maini si la nas. Putem sa ne imbracam mai gros sau putem sa gasim un inlocuitor al soarelui in casa – incalzitoare cu radiatii infrarosii Uden-s.PANOU RADIANT ARTICOL
Functioneaza pe acelasi principiu ca si soarele – degaja raze de caldura, care incalzesc in primul rand obiectele solide, persoana percepe caldura si incalzeste aerul indirect. Utilizand incalzitoare cu infrarosu Uden-s, compensati caldura, care se evapora prin pereti noaptea din cauza temperaturilor joase din exterior. oamenii de stiinta europeni, au efectuat un experiment care explica in mod clar acest fenomen: persoanele care se aflau intr-o camera cu o temperatura a aerului de +50℃, dar cu peretii raciti intentionat, au simtit ca nu se pot incalzi, dar la +10℃ si peretii incalziti intentionat, au inceput sa transpire. Caldura radianta este cea mai naturala pentru oameni, deci este si cea mai comfortabila pentru noi.

panou-radiant-zebra-articol

“De obicei, incalzirea noastra, cu panouri radiante se foloseste ca incalzire principala, iar in perioada intersezoniera, ca si incalzire suplimentara. Pornind incalzirea cu panouri radiante inca de la primele semne de frig, veti trece treptat in sezonul de incalzire. Si aproape imperceptibil pentru portofel, deoarece incalzitoarele Uden-s sunt de putere redusa: un panou radiant metalo-ceramic consuma intre 0,1kW si 0,7kW pe ora si cele ceramo-granite: intre 0,5 si 1,4 kW pe ora. Mentinand o temperatura comfortabila in camera, nu veti permite ca peretii sa se raceasca si prin urmare, ei vor continua sa mentina caldura si sa va incalzeasca.” – va sfatuieste producatorul ukrainean de panouri radiante Uden-s.


Specialistii Uden-s ne-au impartasit cu placere cateva sfaturi despre utilizarea eficienta a panourilor:

  1. Puterea fiecarui panou este calculata pentru incalzirea unei suprafete exacte a camerei, astfel incat primul lucru pe care il veti face, este sa determinati suprafata camerei si puterea de care aveti nevoie.
  2. In al doilea rand, determinati locul unde veti pune incalzitorul in camera. Fiecare panou radiant, este prevazut cu dibluri pentru a fi fixat pe perete, deci, panoul radiant poate fi montat permanent pe perete. Sau puteti comanda suporturi speciale pentru mobilitatea lui in camera, sau pentru a fi depozitat in perioada de incalzire a anului.
  3. In al treilea rand: alegeti un termostat. Este necesar ca camera sa atinga o temperatura a aerului care va este comfortabila. Termostatul controleaza functionarea panoului radiant: il porneste atunci cand camera atinge temperatura setata si il opreste atunci cand temperatura scade cu 1-2℃.
    Aceste panouri radiante se incalzesc ca soba cu lemne a bunicii si creaza aceeasi atmosfera placuta. Dar, totusi, pot fi selectate dupa nuante, culori, texturi sau chiar desene elegante pictate de mana.
    Alegeti cel mai confortabil si mai eficient mod de a va incalzi!

Lasă un răspuns