Blog

Ghidul de alegere a centralei termice Viessmann Vitodens

centrala termica viessmann vitodens 200-w

Centralele termice Viessmann se caracterizeaza prin functionalitate ridicata, un grad de siguranta exceptional, un randament termic foarte bun si modern, preturi convenabile si economie la factura de incalzire, precum si printr-un design compact si inovativ.

Cu mare drag, va anuntam ca suntem parteneri oficiali Viessmann. Ce inseamna asta pentru dumneavoastra?

– Ca veti gasi la noi toate produsele purtand semnatura acestui brand;

– Ca veti primi consultanta de specialitate din partea membrilor echipei noastre;

– Ca veti fi primii care afla noutatile legate de produsele lor.

Suna-ne acum la 0770.264.703, pentru mai multe informatii!

Companie de familie, grupul Viessmann este cunoscut pentru calitatea diferitelor modele de centrale termice pe gaz pe care le produce, dar si a echipamentelor solare. Cu sediul in Allendorf, Germania, aceasta are un numar de aproximativ 11.500 de angajati si vanzari anuale de 2,3 miliarde de dolari.

Viessman produce cazane de otel si de fonta, care cad sub clasificarea Energy Star. Manufactureaza atat centrale termice murale, cat si pentru montaj pe pardosea. Veti gasi, de asemeni, centrale termice pe lemne, echipamente solare pentru ACM (apa calda menajera) si incalzire, si combustibili solizi si lichizi.

Garantia generala oferita de Viessmann pentru centrale termice este de 2 ani.

Viessmann pune accent pe factorul ecologic, modelele cele mai populare de produse ale acestora fiind, de asemeni, si foarte prietenoase cu mediul. Cu zgomot redus, modelele de centrale termice de la Viessmann au un raport calitate-pret foarte bun, fiind, adeseori, alese pentru eficienta lor si confortul sporit pe care il aduc.

4 generatii: Viessmann, povestea unui succes care se intinde pe 4 generatii

GAMA DE CENTRALE TERMICE VITODENS

Gama de centrale termice Vitodens se remarca prin cateva aspecte foarte importante in ceea ce priveste specificatiile tehnice, ea fiind mult imbunatatita fata de modelele precedente.

Oferind o tehnologie de varf si stabilind noi standarde in domeniul centralelor termice, Veissmann Vitodens este o alegere optima pentru orice spatiu, rezidential sau nerezidential, multumita diferitelor modele si capacitati disponibile.

Astfel, exista urmatoarele modele si variatii disponibile pentru gama Veissmann Vitodens:

ModelPutereComponenta pachet 
Vitodens 100-W combi6,5 pana la 35 kWAutomatizare digitala
Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade
Vitodens 100-W pentru incalzire6,5 pana la 35 kWSenzor pentru temperatura apei din boiler
Automatizare digitala
Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade
Vitodens 100-W cu boiler ACM6,5 pana la 35 kWBoiler apa calda menajera
Senzor pentru temperatura apei din boiler
Automatizare digitala
Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade
Vitodens 111-W6,5 pana la 35 kWAcumulator de 46 litri, incorporat, din otel inoxidabil, pentru acm
Automatizare digitala
Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade
   
Vitodens 200-W pentru incalzire1,9 pana la 32 kWAutomatizare pentru functionare comandata de temperatura exterioara
Boiler Vitocell
Senzor pentru temperatura apei din boiler Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade
Internet Inside
Suport montaj
     
Vitodens 200-W pentru incalzire12 pana la 60 kWAutomatizare pentru functionare comandata de temperatura exterioara Vitotronic 200 HO1B
Boiler Vitocell
Senzor pentru temperatura apei din boiler Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade
Vitoconnect 100 tip OPTO2, pentru conectarea la internet, numai in combinatie cu Vitotronic 200
       
Vitodens 200-W pentru incalzire12 pana la 150 kWAutomatizare Vitotronic
Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade
Vitoconnect tip OPTO2, pentru conectarea la internet, numai in combinatie cu Vitotronic 200
   
Vitodens 100-W pentru instalatii solare – incalzire6,5 pana la 35 kWAutomatizare digitala Senzor pentru temperatura apei din boiler
Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade  
 
Vitodens 200-W pentru instalatii solare – incalzire1,9 pana la 60 kWAutomatizare pentru functionare comandata de temperatura exterioara (touchscreen color)
Senzor pentru temperatura apei din boiler
Sistem evacuare gaze arse-admisie aer (60/100), compus din:
Racord perete exterior
Cot 87 grade
Internet inside
Suport montaj
     
Gama Vitodens este vasta si acopera toate necesitatile dumneavoastra in materie de incalzire si preparare acm

CENTRALA TERMICA VEISSMANN VITODENS 0-50 W

Cu puteri termice de 6,5 pana la 33 kW

Centrala termica fiabila, ecologica si rezistenta, cu componente din otel Automatizare electronica a circuitelor;
Termostat de protectie la inghet;
Silentioasa si compacta;
Inaltime de numai 707 mm. Suprafata incalzita: 180 mp.  
Daca doriti sa cumparati centrala termica Viessmann Vitodens 0-50 W, accesati acest link.

Centrala termica Viessmann Vitodens o50-W, 24 kW este una de top a acestui brand. Este o solutie de incalzire a locuintelor orientata catre eficientizare maxima, randamentul termic returnat atingand valori cuprinse intre 97.1% si 108.3%.

Centrala termica Viessmann Vitodens 050 W de 24 kW este moderna si inovativa, conform ultimelor norme ErP. Ecologica, fiind proiectata in jurul principiului de economie la gaz;

– Schimbatorul de caldura  este performant si durabil, fiind fabricat din otel inoxidabil. Acesta asigura aportul de caldura din locuinta dumneavoastra, fiind una dintre cele mai importante piese dintr-o centrala termica;

– Arzatorul cilindric este facut din otel inoxidabil, la randul sau, centrala termica fiind, in primul rand fiabila si avand un consum redus de gaze;

– Centrala termica are dimensiuni compacte, fiind usor de montat chiar si in spatii mici, cu respectarea normelor de rigoare;

– Randamentul de 108% este calculat pentru o temperatura tur-retur  50/30 gr C, la functionarea in condensare. Eficienta Hs este de 97%.

– Prepararea apei calde de catre aceasta centrala termica se face intr-un debit reconfortant, de 13.6 litri pe minut la 30 de gr C. Debitul minim este de 3 litri pe minut.

– Afisajul modern al acestei centrale termice Viessmann permite o setare rapida a temperaturilor, intr-un mod intuitiv;

– Raportul calitate-pret  este optim, Vitodens fiind una dintre acele centrale termice populare pe piata sistemelor de incalzire si apreciata, in special, pentru calitatea germana  de care da dovada.

Centrala termica Viessmann Vitodens 0-50 W se incadreaza foarte bine in spatiile inguste, multumita dimensiunilor compacte.

Cu o rezistenta superioara impotriva coroziunii, centrala termica Viessmann Vitodens 050 de 24 kW are un consum maxim de gaz metan/ electricitate de 2,37 m3/h/ 97 W, fiind una dintre cele mai economice centrale termice de pe piata.

 • Automatizarea digitala  a acestei centrale termice este un atu forte, ajutandu-va sa obtineti caldura si ACM (apa calda menajera) intr-un mod mult mai practic decat in cazul altor centrale termice. Astfel, functionarea este comandata de temperatura de ambianta si de cea exterioara, centrala termica avand integrat si un termostat cu protectie la inghet;
 • Componentele interioare sunt usor accesibile prin partea frontala, iar nivelul de zgomot  este mult redus atunci cand functioneaza;
 • Inaltimea acestei centrale termice este mica, de doar 707 mm, fiind una dintre cele mai joase astfel de aparate de pus pe perete, din clasa lui. Este usor sa inlocuiti centrala termica veche cu Viessmann Vitodens, tocmai datorita acestui aspect;
 • Transformarea energiei  se face cu ajutorul schimbatorului de caldura facut din inox-radial, al carui randament urca pana la 97% (Hs). Asadar, consumul de gaze este mult redus, la fel cum sunt si emisiile de CO2.
 • Setarea temperaturii  se face din centrala termica simplu, multumita tastelor mari si usor de folosit, care permit o apasare usoara. Display-ul digital afiseaza regimurile de functionare ale centralei termice, impreuna cu temperaturile;
 • Raportul de modulatie pe care il are centrala termica Viessmann este mic, de 1:4, ceea ce inseamna, pentru dumneavoastra, ca puteti face economie atat la apa, cat si la electricitate;
 • Operarea acestei centrale termice se face prin termostate de ambianta, intr-un mod simplu si optional. Pot fi conectate atat ceasuri programabile, cat si receptoare radio;
 • Eficienta energiei normatate  urca pana la 108%, facand din aceasta centrala termica de la Viessmann una economica si eficienta.

DIFERENTE INTRE VITODENS 050-W, 100-W, 111-W si 200-W: de ce ai nevoie?

Ne intalnim adesea cu intrebarea „Ce centrala termica Vitodens sa aleg?”, foarte normala pentru persoanele din afara domeniului termic. Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, am alcatuit acest tabel care, speram noi, va va fi de folos in alegerea dumneavoastra. Inainte de a il studia, insa, va rugam sa va raspundeti la urmatoarele 5 intrebari:

 1. Cate camere trebuie sa incalzesc in locuinta si ce suprafata are spatiul?

Raspunsul la aceasta intrebare va va ajuta sa va dati seama de ce capacitate energetica aveti nevoie pentru a incalzi locuinta dumneavoastra.

Capacitatea de incalzire a unei centrale termice depinde de volumul de aer a carei temperatura trebuie crescuta (suprafata si inaltimea locuintei) si de nivelul de izolare a casei, pentru a stabili coeficientul de incalzire.

In mod normal, o centrala termica de 24 de kW este suficienta pentru un apartament de 2-3 camere, intr-un spatiu de pana la 170 metri patrati. O centrala termica de 35 de kW, incalzeste pana la 320 mp.

In functie de aceste calcule, gama Vitodens va pune la dispozitie o multitudine de puteri termice, astfel incat sa o alegeti pe cea potrivita pentru dumneavoastra.

2. Ce fel de locuinta am? (apartament, cu terasa, semi-detasata, detasata)

De aceste informatii aveti nevoie pentru a stabili daca exista un necesar suplimentar de putere termica sau configuratii speciale. De exemplu, daca locuiti la o casa detasata, veti avea nevoie de o putere termica mai mare decat daca ati locui la un apartament cu majoritatea peretilor nedescoperiti frigului de afara.

De asemeni, o terasa va poate aduce un surplus de frig in locuinta, nu doar prin peretele expus, ci si prin felul cum este ea construita si aduna curentii de aer.

3. De ce doriti un sistem nou?

Exista 3 motive principale pentru care oamenii isi doresc un sistem nou de incalzire. Primul este stricarea celui vechi, caz in care inlocuirea cu unul nou s-ar putea sa fie problematica, prin necesarul de inlocuiri care trebuie facut. Dar, de exemplu, daca nu doriti sa faceti schimbari prea multe, puteti utiliza Veissmann Vitodens 050-W, special conceputa pentru acest lucru.

Alte motive des intalnite pentru schimbarea centralei termice sunt: dorinta de a face un upgrade al sistemului de incalzire si renovarea locuintei.

4. Ai nevoie de apa calda in mai multe puncte, in acelasi timp?

Un exemplu de astfel de situatie sunt familiile care pleaca la aceeasi ora la serviciu, avand nevoie cate doua sau trei persoane odata de apa calda pentru dus. In acest caz, recomandarea noastra este sa luati o centrala Vitodens doar pentru incalzire, la care sa atasati un boiler, daca aveti loc in locuinta dumneavoastra. Daca nu, Vitodens 111-W s-ar putea sa fie alegerea potrivita pentru dumneavoastra.

5. Ai spatiu pentru un boiler?

Intotdeauna este mai bine sa ai un boiler decat sa nu il ai, asadar intrebarea de mai sus este legitima. Daca aveti posibilitatea sa cumparati o centrala termica cu boiler, va recomandam cu incredere sa o faceti, pentru a va bucura de confort sporit. Boilerul inmagazineaza apa calda, pastrand-o astfel o perioada indelungata si reducand timpii de asteptare.  

DIFERENTE VITODENS 0-50 W, 100-W, 111-W SI 200-W

 Vitodens 0-50 WVitodens 100-WVitodens 111-WVitodens 200-W
Specificatii    
Puteri termice disponibile6,5 pana la 24 kW 8,8 pana la 33 kW6,5 pana la 35 kW6,5 pana la 35 kW1,9 pana la 32 kW
12 pana la 60 kW
12 pana la 150 kW
Domeniu de modulatie1:41:41:41:19
Eficienta energetica normata98 % (Hs) 108 % (Hi)98 % (Hs) / 109 (Hi)97 % (Hs) / 109 (Hi)98 % (Hs)/109 % (Hi)
Clasa de eficienta energetica    A    A    A    A
Combustibil Gaz, GPL Gaz, GPL Gaz, GPL Gaz, GPL
Domeniu de utilizareCladiri de locuinte, constructii noi si modernizariCase unifamiliale, locuinte etajate în case multifamiliale, constructii noi si modernizariCase unifamiliale, locuinte etajate în case multifamiliale, constructii noi si modernizariCase uni/bi/multifamiliale, locuinte etajate in case multifamiliale, unitati comerciale, constructii noi si modernizari
OperareOperare simpla prin taste cu afisaj LCDDisplay cu ecran tactil pentru setarea rapidă a temperaturii agentului termic si a apei calde menajereDisplay cu ecran tactil pentru setarea rapidă a temperaturii agentului termic si a apei calde menajereAutomatizare Vitotronic 200 cu textul simplu si afisaj grafic, comanda posibila prin aplicatia Vitotrol App
Prepararea apei calde menajereCazan combi cu schimbator de caldura in placi pentru a.c.m.Confort sporit in prepararea a.c.m. prin functia booster integrataAcumulator inox de 46 litri intergrat, temperatura constanta a apei calde menajereCazan pe incalzire cu boiler suplimentar pentru un confort sporit in prepararea apei calde menajere, până la 32 kW si in varianta combi (incalzire si preparare a.c.m.) fară boiler suplimentar
Alte caracteristiciMontaj pe pereteMontaj pe pereteMontaj pe pereteIn cascada până la 594 kW
Centrala termica Vitodens 100-WProfitati de aceste avantaje

Cazan mural in condensație de dimensiuni compacte
Eficient si fiabil datorita schimbatorului Inox-Radial
Sistem de automatizare cu touchscreen iluminat, usor de utilizat
Deosebit de prietenos la lucrarile de intretinere si service
Clasa de eficiența energetică: A

Ideal pentru modernizari datorita dimensiunilor sale compacte.

Prin implementarea unor subansamble moderne, s-a obtinut o centrala murala în condensatie de mici dimensiuni, ce poate fi montata cu usurinta chiar si în nise.

Multumita acestui aspect, Vitodens 100-W devine o solutie ideala pentru modernizarea instalatiilor de incalzire.  

Deservire confortabila si usor de intretinut

Deservirea instalatiei se realizeaza simplu si comod prin intermediul tastelor touchscreen de reglaj a temperaturii de incalzire si de preparare a apei calde menajare prezente pe afisajul digital. Prin conectarea unui senzor de temperatura exterioara instalatia trece automat in regim de functinare corelat cu acesta.  

Datorita unitatii hidraulice AquaBloc – prevazuta cu sistemul multi-conector – toate componentele relevante pot fi accesate si inlocuite cu usurintă prin partea frontala a cazanului.  
Centrala termica Vitodens 111-WProfitați de aceste avantaje

Cazan mural de dimensiuni compacte
Confort sporit in prepararea apei calde menajere prin rezervorul de acumulare integrat
Eficient si fiabil datorita schimbatorului Inox-Radial
Sistem de automatizare cu ecran iluminat cu touchscreen, usor de utilizat
Deosebit de prietenos la lucrarile de intretinere si service
Clasa de eficienta energetica: A  

Apa calda disponibila in orice clipa

Remarcabil este confortul in prepararea apei calde menajere. Centrala termica in condensatie Vitodens 111-W dispune de un boiler integrat din otel inoxidabil, cu capacitatea de 46 de litri. Acesta asigura o productivitate in prepararea apei calde menajere echivalenta cu un boiler de circa 150 litri.  

Comparativ cu un boiler conventional de apa calda menajera, acest boiler cu o capacitate semnificativ mai redusa de stocare a apei, furnizeaza acelasi debit de apa calda. Apa calda este disponibila imediat si la temperatura reglata constant, fara fluctuatii. Senzorii asigura o temperatura de iesire constanta.

Daca este necesar, arzatorul MatriX porneste si asigura temperatura dorits a apei. Acest principiu prezinta un avantaj suplimentar in special in cazul bailor in cada sau a dusurilor prelungite.  

Deservire confortabila si usor de intretinut

Deservirea instalatiei se realizează simplu şi comod prin intermediul tastelor touchscreen de reglaj a temperaturii de incalzire si de preparare a apei calde menajare prezente pe afisajul digital. Prin conectarea unui senzor de temperatura exterioara, instalatia trece automat in regim de functionare corelat cu acesta.  

Deosebit de prietenos la lucrarile de intretinere si service: toate componentele relevante pot fi accesate si inlocuite cu usurinta prin partea frontala a cazanului.
Centrala termica  Vitodens 200-WProfitati de aceste avantaje

Raport perfect pret–performanta
Conversia combustibilului utilizat in caldura, in procent de pana la 98%
Functionare silentioasa datorita turatiei reduse a ventilatorului
Dimensiuni compacte, latime de doar 450 mm (2,4 pana la 35 kW)
Optional disponibil ca instalatie in cascada sau centrala separată
Clasa eficientei energetice: A
Cu prepararea apei calde menajere instant sau prin intermediul unui boiler

Aparatul mural pe gaz, in condensatie Vitodens 200–W este un prim exemplu de economie si durabilitate.Schimbatorul de caldura Inox–Radial din otel inoxidabil asigura o utilizare de lunga durata a tehnologiei de condensare.  

Cazanul in condensatie Vitodens 200 consuma mai putina energie deoarece foloseste energia suplimentara din gazele arse. Este evident ca prin acest lucru veti reduce costurile pentru incalzire si, in plus, veti proteja mai mult mediul inconjurator.   Vitodens 200–W este disponibil cu prepararea apei calde menajere separat (tip B2HA) sau cu un incălzitor integrat (tip B2KA). Astfel, obtineti incalzire si apa calda in cel mai mic spațiu disponibil.  

Arzator robust cu o durata lunga de utilizare

O noutate la acest aparat consta in introducerea arzatorului MatriX cilindric, o inovatie proprie ce prezinta o capacitate extinsa de modulatie. O alta noutate consta in integrarea functiei Lambda Pro Control care permite adaptarea automata a parametrilor de ardere in functie de diferitele tipuri de gaze folosite.  

Prin intermediul funcţiei Lambda Pro Control verificarea este necesara doar odată la trei ani. Acest lucru se traduce prin taxe mai mici.   Chiar și sub aspectul întretinerii, cazanul pe gaz in condensatie este extrem de economicos. Toate componentele sunt accesibile din partea frontala a aparatului, de aceea nu necesita spatii laterale de interventie, la montaj.
Daca doriti sa aflati mai multe despre fiecare centrala, in parte, vizitati paginile produselor: 0-50 W, 100-W, 111-W si 200-W.

Componentele Viessmann Vitodens sunt de cea mai buna calitate, oferind performante exceptionale.

 • Arzatorul cilindric MatriX este o inovatie Viessmann si este responsabil de eficienta centralei termice atunci cand vine vorba de consum. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai bune arzatoare de pe piata. El este facut din otel inoxidabil, ceea ce inseamna ca va rezista foarte mult, fara sa se strice.
arzator cilindric Matrix optimclima

    Daca este necesar, puterea maxima de lucru a arzatorului se poate regla de la 70 la 100%. Pentru a face acest lucru, aveti toate instructiunile dupa care sa va ghidati in documentul Instructiuni de utilizare pentru Arzatorul cilindric Matrix de la finalul articolului.

Verificarea presiunii statice si a presiunii dinamice de alimentare cu gaz se face usor, fiind disponibil un comutator de testare/ verificare la automatizare.

Display-ul centralei termice Viessmann Vitodens 200-W arata toate starile de functionare ale arzatorului Matrix, fiecare dintre acestea putand fi setata si controlata cu ajutorul meniului.

 • Schimbatorul de caldura din Inox-Radial este o alta piesa de ultima generatie prezenta in centrala termica Viessmann Vitodens 200-W. De altfel, aceste doua piese se gasesc implementate in intreaga gama Vitodens. Si el, ca si arzatorul, este responsabil de eficienta acestei centrale atunci cand vine vorba de consum.

Schimbatorul de caldura de inalta calitate, facut din otel inoxidabil, transforma eficient energia utilizata in caldura. Randamentul sau urca pana la 97% (Hs – putere calorifica superioara a gazului). Astfel, desi este o centrala termica puternica, consumul de gaz este unul redus iar, ca urmare, emisiile de CO2 sunt mai reduse, fiind astfel, si mediul inconjurator protejat.

Automatizarea Vitotronic 100 HC1B

Automatizarea Vitotronic, prezenta in pachetul centralei termice Viessmann Vitodens 200-W, 150 kW, ofera controlul automat al arderii gazelor. Aceasta centrala termica este capabila sa controleze singura modul in care gazele sunt arse. In functie de calitatea gazului din instalatie, parametrii de ardere sunt controlati prin sistemul Lambda Pro. 

Sistemul Lambda Pro

Acest sistem reprezinta o inovatie la cazanele Viessmann, care permite adaptarea automata a parametrilor de ardere la toate tipurile de combustibil gazos, inclusiv biogaz. Mai nou, aceasta functie se poate gasi si la cazanele pe lemn Viessmann.

Tehnologia este preluata din industria auto, unde este folosita pentru a ajuta amestecul de aer si combustibil din camerele de ardere ale motorului masinii. Sonda Lambda este senzorul prin intermediul caruia se face reglajul necesar. Aceasta masoara continutul de oxigen din gazele evacuate si transmite semnale de forma unor tensiuni variabile spre calculatorul central. In baza semnalelor primite, acesta regleaza amestecul in functie de sarcina motorului, in felul urmator:

 • daca exista prea mult oxigen in gazele evacuate, inseamna ca in combustibil este un amestec prea sarac, ceea ce va face calculatorul sa comande injectarea unei cantitati mai mari de combustibil;
 • daca exista prea putin oxigen in gazele evacuate, atunci inseamna ca amestecul este prea bogat, cantitatea de combustibil injectat fiind redusa prin intermediul calculatorului.

Sonda Lambda este o piesa foarte importanta pentru ca un motor sa functioneze eficient si economic, dar si pentru reducerea emisiilor de noxe din atmosfera. Procesul este similar si in cazul centralelor termice. Dozajul de aer se realizeaza in functie de calitatea combustibilului. La centralele termice Viessmann, acest sistem asigura comstant o inalta eficienta energetica, cu costuri minime de intretinere. 

Exista o serie de aplicatii Viessmann, disponibile pentru diferitele modele de centrale termice din gama Vitodens.

Vitoconnect OT2 (ZK04328)

Interfata WiFi pentru comanda prin interneet a instalatiilor de incalzire. Vitoconnect 100 dispune de o interfata WiFi, care realizeaza o conexiune la internet prin intermediul unui router ADSL.

Set de livrare:

 • Modul WiFI pentru conectare la un router ADSL, pentru montaj pe perete
 • Termostat Vitotrol 100 OT1, cu cablu
 • Cablu de alimentare la retea cu alimentator (1m lungime)

Vitoconnect OT2 pentru OpenTherm este interfata de legatura dintre centrala termica si aplicatia de utilizare ViCare cat si cea de telegestiune Vitoguide. Echipamentul se racordeaza printr-un cablu direct la sistemul de automatizare Vitotronic.

La Vitoconnect OT2 a fost implementat un concept de securitate complex, care a obținut cu usurinta omolograrea CE.

Comunicatie

● Cu sistemul de automatizare al cazanului prin interfata OpenTherm

● Prin WiFi cu router-ul DSL

Conexiuni

● Cablu pentru alimentare cu tensiune cu fișa  (230 V / 50 Hz)

● Cablu de legatura a modulul WLAN cu conector OpenTherm

● Comuncare WLAN pentru conexiunea la internet

Nota importanta!

● Inainte de punerea in functiune trebuie verificate cerintele de sistem pentru comunicarea prin reteaua locala IP / WLAN. 

● Pentru buna functionare a modului Vitoconnect OT2 este necesara o conexiune cu acces continuu nelimitat la internet.

Automatizari compatibile

Vitoconnect OT2 este compatibil cu toate cazanele Viessmann cu interfata OpenTherm produse dupa octombrie 2017, la cerere se mai adauga modelele:

●  Vitodens 1xx-W (WB1B, WB1C, B1HA, B1KA, B1LA, B1LB, B1HC, B1KC, B1LD)

●  Vitodens 050-W (BPJC, BPJD)


ViCare App

Cea mai buna legătura dintre dumneavoastra si centrala termica Viessmann

Noua aplicatie ViCare face setarea centralei termice deosebit de simpla si intuitiva. Cu ajutorul asistentului integrat, va puteti stabili intervalele de incalzire in functie de preferenta. In plus, economia realizata este afisata direct pe display.

Dintr-o privire puteti vedea daca totul este in regula cu centrala termica. Un operator de service poate fi setat implicit. Acesta va fi notificat de fiecare data cand apar probleme in functionarea centralei dumneavostra termice si va poate veni in ajutor.

Modulul WLAN Vitoconnect 100

Modulul WLAN Vitoconnect 100 este interfata dintre centrala termica si Apps. Acesta se monteaza pe perete si se conecteaza printr-un cablu direct la sistemul de automatizare Vitotronic.

Vitoconnect 100 se conecteaza la reteau WiFi din locuinta in sistem  Plug & Play iar pentru inregistrare este suficient sa fie scanat cu smartphone-un QR-codul de pe aparat. Vitoconnect 100 este comptatibil cu dispozitivele mobile cu sisteme de operare iOS (de la 8.0) si Android (de la 4.4).

Pentru comanda unor instalatii mai complexe, aveti la dispozitie Vitotrol Plus App .

In Vitoconnect 100 a fost integrat un concept de siguranta care a fost testat si omologat de VDE pentru Smart Home.


Lasă un răspuns