Blog

Panourile Radiante Uden-s: sistem de incalzire economic, eficient si modern!

Panouri-Uden-s-art

Incalzirea cu infrarosu este cea mai buna si mai eficienta tehnologie de incalzire disponibila in prezent pe piata. Fata de metodele traditionale de incalzire, sistemul de incalzire cu Panouri Radiante Uden-s, este mai ieftin, mai usor de operat si utilizat, mai prietenos cu sanatatea si mediul inconjurator!


In timp ce metodele anterioare de incalzire au fost adesea respinse datorita suprafetei de incalzire relativ mici si a consumului mare de energie, Panourile Radiante Electrice Uden-s au schimbat complet aceasta regula, devenind o metoda de incalzire foarte competitiva.

Acest lucru s-a datorat utilizarii energiei termice obtinute prin transformarea electricitatii in raze infrarosii. Panourile Uden-s se bazeaza pe o tehnologie care utilizeaza unde de lumina invizibile ochiului uman, a caror caldura placuta este comparata cu cea a razelor soarelui. Radiatiile infrarosii sunt absolut naturale si sanatoase pentru oameni si au efect pozitiv asupra corpului nostru. Infrarosu – numita si energia vietii se utilizeaza pe scara larga in medicina.

Incalzirea cu infrarosu este folosita de mult timp in sanatorii, centre SPA si incubatoare pentru nou-nascuti. Ne tratam cu infrarosu, chiar nestiind, cand punem mana pe un loc dureros sau ne acoperim ochii obositi. Razele infrarosii patrund in corpul nostru, incalzindu-l, iar caldura extinde vasele de sange si imbunatateste circulatia, actiunea acestei calduri ajuta la eliminarea impuitatilor din corp. Cea mai renumita caldura cu raze infrarosii este desigur, soarele. Deci, puteti spune ca, achizitionand panourile noastre de incalzire, deveniti proprietarul propriului dumneavoastra soare mic, acasa. Undele emise de Panourile Uden-s, ajung direct in corp fara a incalzi aerul, provocand o senzatie de caldura si confort linistitoare.


Incalzirea aerului cu incalzitoarele traditionale, mentionata mai sus, este asociata cu multe dezavantaje si chiar riscuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca are loc miscarea aerului, care ridica praful, polenul, bacteriile si alte particule, devenind un adevarat pericol pentru persoanele sensibile care sufera de alergii si astmatici. Miscarea aerului la caldura prin convectie, se raspandeste inegal, deci este mai rece la etaj decat in camerele de la parter.

In cazul Panourilor Radiante Uden-s, undele infrarosii produc mai intai caldura in contact cu suprafata unui perete, podea, tavan, obiect sau corp, o absorb, si apoi sunt eliberate incet in mediu si reflectate spre alte obiecte, ceea ce cauzeaza un unghi foarte larg de propagare a valului de caldura. Deci avem de-a aface cu un efect direct, simtind caldura direct din panou, unde exista un confort termic mai mare, similar cu situatia cand iesim din umbra la soare si temperatura perceputa creste semnificativ.

Peretii incalziti raman uscati, ceea ce inseamna ca problema umiditatii este eliminata, ceea ce nu intalnim la metodele de incalzire traditionala. Eliminand problema umiditatii, eliminam si problema mucegaiului si a ciupercilor, uscand peretii, imbunatatim proprietatile izolatoare ale camerei, reducand astfel pierderile de caldura. Aerul din camera incalzita cu unde infrarosii, nu se ususca, astfel nu provoaca uscarea mucoasei nazale, benefic pentru cei sensibili la raceli si rinita. Deci, in camerele incalzite cu unde infrarosii, se creaza un microclimat sanatos, benefic si prietenos.


Incalzirea cu raze infrarosii este eficienta si usor de montat
Nu necesita construirea intregii instalatii, nu necesita nici un foraj, nu este nevoie nici sa alocati o camera speciala pentru cazan si cel mai important: nu trebuie sa ne ingrijoram cu privire la furnizarea regulata al combistibilului potrivit. Este suficient sa alegeti locul de instalare al panoului, sa-l fixati pe perete si conectat la termostat, va puteti bucura deja de o caldura confortabila si sanatoasa.   Incaperea se incalzeste repede, caldura incepe sa se simta dupa 15-20 de minute. 

Panourile radiante Uden-s sunt utilizate pe scara larga: in case, in apartamente, birouri, hale sau case de vacanta. Pot fi instalate ca sistem de incalzire permanent sau ca sursa de caldura suplimentara. Pot fi montate pe peretii interiori, pe tavan sau pe langa podea (plinta calda). Panourile sunt impartite in doua tipuri de baza:

Panouri Radiante Udens Standard (fara cablu de alimentare).
Panouri Radiante Uden-s Universale (cu cablu de alimentare).

Numarul de panouri radiante pentru incalzirea unei locuinte sau spatiu depinde de aria si volumul acesteia. Putem instala orice model de panouri radiante, adaugand eficienta fiecaruia dintre ele pentru a obtine rezultatul optim pentru camera data.


Factori luati in considerare la evaluarea investitiei:

Tipul constructiei (casa, apartament, magazin, hala, etc.).

Dimensiunea camerei.

Calitatea izolatiei.

Coeficient de transfer termic.

Calitatea geamurilor.

Lasă un răspuns