Blog

Panouri Radiante Uden-s si principiul de functionare

Ce sunt Panourile Radiante si Cum functioneaza ca sursa de incalzire

Ce sunt Panourile Radiante si Cum functioneaza ca sursa de incalzire ?

Ce sunt panourile radiante si de ce acestea nu sunt folosite mai des pentru a incalzi locuintele oamenilor?

Raspunsul este destul de simplu, nu sunt atat de cunoscute. Foarte multi nu cunosc avantajele economice de incalzire cu panouri radiante Uden-s si principiul de functionare al panourilor radiante.

Principiul dupa care functioneaza aceste panouri este complet diferit fata de mijloacele conventionale tip calorifer/convector/radiator/centrala termica etc. Pentru a putea explica principiul dupa care functioneaza acest mijloc de incalzire, mai intai trebuie sa va explic cum functioneaza mijloacele noastre conventionale de incalzire.

Incalzirea prin convectie

Convectorul,  este un element de incalzire pe care il folosim in proportie majoritara ca o solutie  pe moment  sa ne incalzim locuintele sau ca o sursa de incalzire suplimentara acolo unde sistemul de incalzire existent nu face fata. Convectoarele  folosesc principiul transferului de caldura prin care, un element este incalzit prin anumite mijloace si apoi transferata energia(caldura) prin intermediul unei suprafete separatoare.

Aceste calorifere sunt de mai multe tipuri si folosesc diverse alimentari de energie/combustibil pentru a putea genera caldura. Un caz simplu si concret este resoul, sau radiatorul electric. Acest element de incalzire nu face decat sa transforme energia electrica in energie termica(calorica) si face acest lucru prin compozitia rezistentei. Daca ne mai amintim puțin din fizica primara stim ca orice rezistenta care se opune circuitului curentului electric emana energie (caldura) sub forma calorica in functie de puterea sursei de curent. Datorita rezistentei, aceasta face transferul metal-aer si, astfel, facem incalzirea. Problema acestui tip de incalzitor este gradul de ineficienta (consum continuu de curent la putere mare) si nesigur datorita rezistentelor expuse la temperaturi foarte mari de peste 150°C . O alta varianta de incalzire electrica  sunt caloriferele electrice pe ulei. Diferenta dintre acestea este ca rezistenta nu este expusa, fiind scufundata într-o baie de ulei care face transferul de energie metal-ulei. Acest mod de incalzire aduce anumite avantaje semnificative rezistentei, dar vine cu grad mare de risc.

Distributia de energie poate fi stocata, adica caloriferul poate fi oprit prin intermediul unui termostat iar acesta tot va emana caldura datorita proprietatii uleiului de a se opune transferului de energie de la un element la altul (principiul rezistenței elementelor).

Avantajul  este volumul de ulei, mai exact suprafata de incalzire. Datorita volumului de ulei incapsulat in forma elementilor de metal, aceasta mareste suprafata de contact intre elementul incalzit (rezistenta electrica) si aer. Acest lucru face ca incalzirea sa se producă mai repede si cu o eficienta mai mare.

La caloriferele conventionale, aerul din jurul caloriferului este incalzit. astfel aerul cald este mai usor, se ridica, si cel rece coboara. Acest lucru face ca aerul rece sa fie intodeauna la podea si cel cald la tavan, distributia temperaturii fiind neuniforma.

Concluzie la Elemente de încalzire tip convecție

Acum sumarizând avantajele elementelor de încalzire de tip convecție, transferul de energie(caldura) se realizeaza prin element încalzitor și element încalzit (metal-aer/metal-ulei-aer) unde stocarea si suprafata de contact este importanta pentru a reduce risipa de energie și eficientizeaza procesul de transfer. Folosind elemente lichide de a stoca energia emisa de rezistenta si marind astfel suprafața de contact a rezistentei. Convectia este, asadar, folosita in multe tipuri de sisteme de incazire, centrale termice cu calorifere (transfer de caldura apa-aer), calorifere electrice si asa mai departe.

Principiul de incalzire cu panouri radiante Uden-s

Ce sunt Panourile Radiante si Cum functioneaza ca sursa de incalzire

Acest tip de incalzire nu este atat de cunoscut pe piata datorita principiului de incalzire, modului de economisire a energiei si impactul asupra obiectelor incalzite.

Cel mai cunoscut element de incalzire similar, pe baza de radiatiei, este soarele. Acesta emite radiatii Infrarosii care incalzesc suprafetele/ obiectele cu care intra în contact.

Stiti ce au in comun radiatiile solare si cele infrarosii de la Uden-s? Au acelasi principiu de incalzire! La fel ca si soarele, razele calduroase incalzesc mai intai structurile solide, peretii, podelele, mobilierul si persoana in sine si de la ele se incalzeste si aerul din jurul lor.   Aceasta este cea mai eficienta incalzire, deoarece incalzirea Uden-s nu are nevoie de cazane si conducte pentru a functiona: caldura este transferata direct fara intermediari cu pierderi minime. Prin urmare, te scapa si de circulatia prafului si a aerului uscat, distribuie uniform caldura in incapere.

Radiațiile infraroșii sunt radiatii electro-magnetice care nu se afla în spectrul nostru vizual si se numesc asa pentru ca ele sunt la o frecventa peste culoarea Rosie (infra-rosu). In principiu, aceste radiatii la atingere încalzesc  suprafata.

Panourile radiante sunt elemente de incalzire moderne care folosesc energia electrica si o transforma in energie infra-rosu. Avantajele acestui tip de incalzire sunt date de eficienta ridicata indeosebi fata de mijloacele de incalzire pe convectie. Acestea nu incalzesc aerul, ci doar suprafetele care intra in contact cu raza de actiune a panoului si acelea, la randul lor, incalzesc aerul din incapere. Modul lor de functionare face ca radierea caldurii in incapere sa fie uniforma.

Ce sunt Panourile Radiante si Cum functioneaza ca sursa de incalzire

Panourile Radiante Uden-s: sunt panouri de incalzire electrice cu putere de consum redusa, fiind folosite intr-un sistem autonom de incalzire  sau individula ca o alternativa la un sistem existent.

Proprietatile unice de economisire a caldurii,  principiul functionarii, functionalitatea convenabila si designul modern sunt principalele avantaje care le fac populare si economice in consum.

Un sistem autonom de incalzire Uden-s, cu calcule corecte de putere termica necesara, cu controlul  temperaturii prin termostat, functioneaza in medie 5-8 ore pe zi, mentinand o temperatura confortabila individuala in fiecare camera, cu un consum de energie minim.

Despre Panourile Radiante Uden-S

Panourile Radiante Uden-S sunt elemente de incalzire electrica eficiente, sau, mai bine spus, acumulatoare de caldura radianta care, prin sistemul de functionare, reusesc sa faca o economie la energia electrica de pana la 60%. Aceste panouri radiante din punct de vedere al structurii vin in 2 forme metalo-cermice  si ceramo-granite.

Cele doua linii principale de productie: panouri metalo-ceramice si ceramo-granite, difera in ce priveste tehnologia de fabricatie, metoda de instalare si aspectul, dar sunt legate de un element comun acumulatorul de stocare al caldurii.

In panourile radiante metalo-ceramice, acumulatorul este o placa ceramica protejata de o carcasa metalica, in grosimea careia un element de incalzire este ascuns in mod sigur, prin metoda presarii semi-uscate sub presiune ridicata. Panourile radiante uden-s metalo-ceramice sunt formate din:
Ce sunt Panourile Radiante si Cum functioneaza ca sursa de incalzire

 • Un strat metalic ce  face parte din carcasa exterioara a panoului, îi conferă o rezistenta structurala foarte durabila și face transferul de caldura metal-aer.
 • Un acumulator termic din ceramica la interior  care face posibila stocarea caldurii asemanator unui sobe de teracota.
 • Un element termic incastrat in interiorul acumulatorului din ceramica.

panouri radiante uden-s ceramo-graniteBaza panourilor ceramo-granite este o placa monolitica ultra-densa cu proprietati ridicate de stocarea a caldurii, in interiorul careia exista un element de incalzire sub o hidro-izolatie, electrica in patru straturi.
Materialul de stocare a caldurii are o porozitate redusa si este foarte rezistent la umezeala si la patrunderea prafului. Lipsa unei carcase metalice la exterior, face posibila fabricarea panourilor in diferite forme cu orice textura a suprafetei.

Datorita acestui fapt, panourile au:

 • Transfer eficient de caldura (distributie uniforma a caldurii la suprafata);
 • Proprietati fizice optime (izolatie electrica ridicata, absorbtie scazuta a umiditatii);
 • Aspect estetic (grosimea panoului – doar 14 mm).
 • Toate panourile Uden-s sunt certificate in Ukraina, indeplinesc toate criteriile de siguranta si sunt aprobate de Ministerul Sanatatii din Ukraina pentru instalare in institutiile prescolare si medicale.
 • Toate panourile radiante Uden-s au trecut testele in “conditii extreme” ale laboratorului european al centrului international de certificare si au primit certificate CE europene.

Avantaje panouri radiante Uden-SCe sunt Panourile Radiante si Cum functioneaza ca sursa de incalzire

 • Ecologic: nu elimina substanțe sau mirosuri, Fiabil (durata de exploatare 25 Ani);
 • Economic, costuri reduse de funcționare de până la 60%;
 • Instalare simpla și cost 0(zero) de întreținere;
 • Designul lor simplu și compact le face potrivite oricărui tip de încăperi;
 • Versatil: o gama larga de modele amplasate pe perete, tavan, plinta calda si mobile(panouri universale) pentru orice tip de spatii.
 • Sanatos, razele infraroșii pot avea efecte benefice pentru organism;
 • Radiatiile infrarosii ajuta la diminuarea insomniei si contribuie la obtinerea unui somn linistit si odihnitor
 • Fiabilitate: garantie integrala de 5 ani si 25 de ani de functionare medie..
 • Design modern:Aspect estetic (grosimea panoului – doar 14 mm), panourile sunt subtiri, disponibile in mai multe culori si nuante cu posibilitate de personalizare.
 • Linie de proiectare exclusiva: panouri pictate manual (design) si incalzitoare de granit ceramic ce nu au analogi in lume.

Sistemul de incalzire cu panouri radiante Uden-S este unul dintre cele mai eficient sistem de incalzire electrica. Va oferim o gama larga de panouri radiante, cu consum nominal intre 100 și 700W. Versatilitatea gamei noastre va usureaza decizia in alegerea formei panoului si tipului de exploatare.

Defineste si reinventeaza personalitatea casei tale cu gama UDEN-S Design sau Color.

Panourile Radiante  Uden-S se diferentiaza prin eficienta, calitate, design, dimensiuni variabile si tehnologia montajului foarte simpla.

 • Modul de funtionare al panourilor radiante face circulatia caldurii in incapere sa fie uniforma;

  Descarca catalogul UDEN-S

Articole similare

Un gând la „$ s”

Lasă un răspuns